• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

  Γενική Συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης: Εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, απεργοσπάστες από κοινού με τη δημοτική αρχή. Κυνισμός – αναλγησία - υποκρισία για τους παρατασιούχους συναδέλφους τους…

  Τι μέλλει γενέσθαι με τα σκουπίδια και τις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων στο Δήμο Κοζάνης

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – «ΧΑΛΑΡΗ» ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

  – Αιχμές για τη στάση του δήμου
  Πηγή: prlogos.gr

  Το θέμα των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τι στάση θα κρατήσουν στο μέλλον, με δεδομένη την «σκληρή» στάση της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο θέμα των παρατασιούχων, τέθηκε επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης, που έγινε στο Κοβεντάρειο το μεσημέρι της Δευτέρας.

  Εντωμεταξύ, τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και σήμερα Δευτέρα, η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κοζάνη γίνεται κανονικά και οι υπάλληλοι δουλεύουν κανονικά.  Όσον αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Χριστοφορίδης απάντησε πως οι 41 τον αριθμό παρατασιούχοι του Δήμου Κοζάνης εξακολουθούν και καταλαμβάνουν το αμαξοστάσιο του Δήμου, αλλά σημείωσε πως είναι μια «χαλαρή» κατάληψη (σ.σ. της κακιάς ώρας, όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) μιας και τα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν στους δρόμους. Μια κατάληψη που συνεχίζεται με τη στήριξη του συλλόγου, αν και με αυτό τον τρόπο… «Η καθαριότητα γίνεται κανονικά, αν και σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήναμε την πόλη να εκτεθεί ή να εκθέσουμε τη δημοτική αρχή», είπε δεικτικά ο κ. Χριστοφορίδης. Σημείωσε πως την κατάληψη κάνουν οι 41 παρατασιούχοι του Δήμου, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά τις παρατάσεις που πήραν τα προγράμματα τους, ενώ πρωτύτερα ήταν πολλά χρόνια στην ανεργία, όπως τόνισε. «Εμείς δεν μεροληπτούμε υπέρ μιας κατηγορίας ανθρώπων, για όλους τους παρατασιούχους έχουμε την ίδια άποψη», σημείωσε, λέγοντας πως και στο παρελθόν είχαν ζητήσει με έγγραφο την παράταση συμβάσεων.

  Εντωμεταξύ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κρατάει σκληρή στάση στο θέμα, με τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης να λένε πως από πλευράς δημοτικής αρχής τέθηκε ζήτημα μη καταβολής μισθού για την ημέρα της κατάληψης, γεγονός που είναι ανασταλτικός παράγοντας στη συνέχιση «σκληρών» μορφών της κινητοποίησης, ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μάλιστα, σημείωσε πως την αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να κάνει το δημόσιο και όχι ιδιώτες.

  «Θα μιλήσουμε για τη στάση που κράτησαν όλοι στο θέμα των συμβασιούχων και κατά πόσο ήταν στο πλευρό τους ή όχι», είπε δεικτικά ο κ. Χριστοφορίδης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τη στάση του Δήμου Κοζάνης, καυτηριάζοντας τη στάση της δημοτικής αρχής να πει πως τα μεροκάματα των εργαζομένων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα κόβονται.  Να σημειωθεί πως την προσεχή Πέμπτη υπάρχει εκ νέου 24ωρη απεργία στους δήμους, ωστόσο στην προηγούμενη απέργησαν μόλις 7 άτομα στο Δήμο Κοζάνης…

  Μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση απασχόλησαν και άλλα θέματα, όπως η εξέλιξη της αξιολόγηση (θέμα για το οποίο ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Γιώργος Δαλαγιώργος), αλλά και άλλα θέματα όπως η διεκδίκηση επιδομάτων κ.α.
   

  Β.Σ.
  ***
  Όλα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. "Εκβιασμό" των μόνιμων υπαλλήλων από τη δημοτική αρχή ανέφερε ο Γ. Χριστοφορίδης

  Πηγή: kozani.tv

  "Όποιος κάνει κατάληψη δεν θα πληρωθεί.. είπε η δημοτική αρχή στους μόνιμους υπαλλήλους της καθαριότητας" ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης Γιώργος Χριστοφορίδης, με αποτέλεσμα όπως πρόσθεσε να "σπάσει" η απεργία και να καθαριστεί η πόλη.

  Ο κ. Χριστοφορίδης κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, τόνισε πως η απάντηση στη δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη δοθεί και πως αυτό θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv:

  ***
  Ο δήμος Κοζάνης φρόντισε για μια «υποτονική» κατάληψη στο αμαξοστάσιο

  Πηγή: prlogos.gr

  Στη διαχειριστική ικανότητα κάθε δήμου, αλλά και στις επιλογές κάθε τοπικού σωματείου για τη συνέχιση ή όχι της αποκομιδής απορριμμάτων έχει να κάνει εντέλει η καθαριότητα στις πόλεις μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Πάντως στο δήμο Κοζάνης όπως δηλώνει απερίφραστα και ο κ. Χριστοφορίδης δεν θα εξέθετε τη δημοτική αρχή, οπότε και η από κοινού κίνηση να μείνουν τα απορριμματοφόρα εκτός αμαξοστασίου. Μια κίνηση, η οποία από μoνη της υποβάθμισε τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου, μιας και η αποκομιδή γίνεται κανονικά.

  Την ίδια στιγμή όμως ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων αφήνει και κάποια υπονοούμενα για τη στάση της δημοτικής αρχής με την οποία ουσιαστικά ταυτίζεται θέλοντας να εξισορροπήσει την κατάσταση. Εξάλλου και η ΠΟΠ –ΟΤΑ σε αντίθεση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων συντασσόμενη με τις θέσεις Σκουρλέτη και την υπό συζήτηση νομοθετική ρύθμιση. Ο δήμος Κοζάνης κατάφερε μια «χαλαρή» κατάληψη με τον κ. Χριστοφορίδη να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Πάντως η Κοζάνη δεν έχει σκουπίδια.

  Ι.Π.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γενική Συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης: Εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, απεργοσπάστες από κοινού με τη δημοτική αρχή. Κυνισμός – αναλγησία - υποκρισία για τους παρατασιούχους συναδέλφους τους… Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top