• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

    Φωνή απόγνωσης από συνταξιούχους – Κάλεσμα σε Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη, την Τετάρτη 28/6/2017

    Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Με πανκοζανίτικο, πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, απαντά η Συντονιστική Επιτροπή στην επίθεση που δέχονται οι απόμαχοι της δουλειάς από την πολιτική της κυβέρνησης και τις μνημονιακές επιλογές που υπηρετεί.
    «Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με τα παιδιά μας που τα προορίζουν για δούλους του 21ου αιώνα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σ.Ε. Χρήστος Ψαλλίδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι «μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής».

    Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν: ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ (Παράρτημα Κοζάνης), Σύλλογος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Κοζάνης, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Κοζάνης και Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερβίων, ενώ όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων η Σ.Ε. διευρύνεται, καθώς ήδη δήλωσε συμμετοχή ο Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. «Συμπαρατασσόμαστε με όσους συλλόγους και σωματεία έχουν την ίδια αγωνιστική κατεύθυνση», δήλωσε ο Χ. Ψαλλίδας. Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη οι Κωνσταντίνος Μπουγάτσας των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ο Γιώργος Μπουχάρας εκ μέρους των Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και ο Παναγιώτης Τάτσιος εκ μέρους των Συνταξιούχων ΙΚΑ. Όλοι τους αναφέρθηκαν στον σφαγιασμό των συνταξιούχων, αφού, στα χρόνια των μνημονίων μειώθηκαν 13 φορές οι συντάξεις, όπως ανέφεραν.

    Από την πλευρά του ο Γ. Μπουχάρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι περικοπές δεν συνιστούν μόνο σφαγιασμό των συνταξιούχων, αλλά και της σπουδάζουσας νεολαίας», για να εξηγήσει αμέσως μετά: «3 στους 5 φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους χάριν της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς». «Στην φτωχοποίηση των συνταξιούχων των σωμάτων ασφαλείας, ως συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών», αναφέρθηκε ο Κ. Μπουγάτσας, ενώ «την κατακρεούργηση των συνταξιούχων του ΙΚΑ», σημείωσε ο Π. Τάτσιος, λέγοντας ότι «μας έκοψαν δεκατρείς φορές τη σύνταξη στα χρόνια των μνημονίων και τώρα έρχεται η 14η.

    Ο πρόεδρος του Συντονιστικού Χ. Ψαλλίδας προανήγγειλε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς είπε ότι «θα προτείνουμε στην ομοσπονδία πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και θα κατέβουμε με πορεία κατά διαστήματα με αυτοκίνητα ή με τα πόδια, ώστε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να δώσουμε το μήνυμα του αγώνα από τις πόλεις που θα περνάμε». «Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί, δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει», τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Φωνή απόγνωσης από συνταξιούχους – Κάλεσμα σε Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη, την Τετάρτη 28/6/2017 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top