• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

    Κοζάνη - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση και πορεία: «Να ξεσηκωθούμε τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά»

    Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων πολλών κλάδων στην κεντρική πλατεία Κοζάνης
    Πηγή: kozani.tv

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων από πολλούς κλάδους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

    Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης διοργάνωσε τη συγκέντρωση με στόχο να ενημερωθεί η κοινωνία για τα προβλήματα των συνταξιούχων και να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές σε συντάξεις, περίθαλψη και επιδόματα.

    Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του www.kozani.tv:

    ***
    Κοζάνη: Κραυγή αγωνίας από συνταξιούχους στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση και πορεία
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες συνταξιούχους στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσε στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, η Συντονιστική Επιτροπή συνταξιουχικών σωματείων, ενάντια στα μνημόνια και τον σφαγιασμό των συντάξεων.

    «Σήμερα άναψε μια σπίθα και στην Κοζάνη, όπως ανάβουν αντίστοιχα σε πολλές πόλεις της χώρας. Αυτή η σπίθα θα γίνει φωτιά και λάβρα που θα κάψει τους ιθύνοντες, που με τα μνημόνια αλυσοδένουν τη χώρα μέχρι το 2060, λεηλατούν τα πενιχρές συντάξεις και κρατούν όμηρο το λαό», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Πάλμος. Την συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης, στην οποία συμμετέχουν οι: ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ Παράρτημα Κοζάνης, Σύλλογος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Κοζάνης, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ Νομού Κοζάνης και Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερβίων. Εκτός από τα παραπάνω σωματεία, συμμετείχαν ακόμη τα σωματεία Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης και Εορδαίας, Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοτεχνιτών, Γουνεργατών Σιάτιστας και άλλα.

    «Ντροπή και αίσχος για την  κυβέρνηση, είναι ψεύτες, την καταγγέλλουμε γιατί μας είπαν ότι θα μας δώσουν 13η και 14η σύνταξη, αλλά αντ’ αυτού έχουμε συνεχείς περικοπές», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρήστος Ψαλλίδας, ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους και όλους τους εργαζόμενους «να ξεσηκωθούμε τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά». Πρόσθεσε πως «η εντολή που έχω από την Σ.Ε. είναι να σας πω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα ο λαός ετούτος να πεθάνει γονατιστός», γι’ αυτό πρόσθεσε ότι «ο μοναδικός δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα». Κάλεσε επίσης τον περιφερειάρχη να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται (700.000 ευρώ) για τον εξοπλισμό της καρδιολογικής κλινικής με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, ώστε να μην πεθαίνουν, όπως είπε, οι άνθρωποι κατά την μεταφορά τους στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

    Έκκληση στους συγκεντρωμένους και σε όλους τους συνταξιούχους για «το μεγάλο πέρασμα από τον καναπέ στους δρόμους του αγώνα», απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Φώτης Αντωνίου, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει αν μας βρουν διηρημένους οι ιθύνοντες των μνημονίων γιατί θα μας ποδοπατήσουν». Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυναν επίσης  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

    Στο τέλος της συγκέντρωσης αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και ακολούθησε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης.
    ***
    ΚΟΖΑΝΗ: Μαχητική η πανσυνταξιουχική κινητοποίηση
    Πηγή: 902.gr

    Πανκοζανίτικη συγκέντρωση των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης.

    Τη συγκέντρωση στήριξαν και συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Κοζάνης, το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της μονάδας «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V», το Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Ν. Κοζάνης και σύλλογοι γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) του Νομού Κοζάνης.

    Χαιρετισμό απηύθυναν οι Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Φώτης Αντωνίου, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

    Την κεντρική ομιλία της ΣΕΑ έκανε ο Χρήστος Ψαλλίδας από τον ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ, παράρτημα Κοζάνης.

    Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Δεν είναι οι συντάξεις δώρο ή παροχή, γι' αυτές εμείς πληρώναμε μια ολόκληρη ζωή» πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.
     
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση και πορεία: «Να ξεσηκωθούμε τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά» Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top