• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Συνεχίζεται ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά - Αύριο Πέμπτη 29/6/2016 η απεργία


    Πηγή: 902.gr

    Συνεχίζεται, και με πολύμορφες δραστηριότητες, ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, και απέναντι στην αντεργατική ομοβροντία κυβέρνησης, άλλων αστικών κομμάτων, δικαστικών αρχών, δημοτικών αρχών και αστικών ΜΜΕ που εξαπολύουν συντονισμένη επίθεση απέναντι στον αγώνα τους. 

    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των αμαξοστασίων, την Πέμπτη κατέρχονται σε 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα. Η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

    Να σημειωθεί επίσης ότι για την ίδια μέρα προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο (από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου). Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΔΑΣ Δημοσίου.

    Σήμερα, Τετάρτη η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων θα πραγματοποιήσει στις 10 π.μ. συγκέντρωση στους στύλους του Ολυμπίου Διός και πλατιά εξόρμηση στον κόσμο. 

    Κινητοποίηση την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Το πρωί της Τρίτης, συμβασιούχοι των ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου με συνθήματα κατά των απολύσεων απαίτησαν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Δυνάμεις της Αστυνομίας τους επιτέθηκαν όταν προσπάθησαν να ανοίξουν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.

    «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» και «Δέκα χιλιάδες απολύσεις μποναμάς του ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις» είναι κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικά συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

    Το πανό που επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας και που στην κυριολεξία άρπαξαν οι αστυνομικές δυνάμεις ανέγραφε «Άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου»«Φοβούνται ακόμη και αυτό το πανό. Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε το σύνθημα με το αίτημα», σημείωσε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, συμβασιούχοι περιέγραψαν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. (Δείτε εδώ το video).

    Αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά συνεδρίασε και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως την Πέμπτη οπότε και θα γίνει νέα συνεδρίαση. Να βουλιάξει η Αθήνα την Πέμπτη ημέρα απεργίας υπογράμμισε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

    Ψηφίστηκε η τροπολογία – Στον «αέρα» οι συμβασιούχοι

    Στη Βουλή ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία παραμένουν «στον αέρα» και μεταξύ ομηρίας και ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχοι. Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι «Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν απαντά στις αγωνίες και τα αιτήματα όλων αυτών που μέρες τώρα αγωνίζονται για τη διασφάλιση της δουλειάς τους». «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει στρατόπεδο, βγάζει όλη τη βρώμικη δουλειά από εκεί που την άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τις προηγούμενες νομοθετήσεις, και δουλεύουν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

    Στο πλευρό των εργαζομένων οι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

    Την απόπειρα εμπαιγμού των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ από τη συγκυβέρνηση καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Παράλληλα καθημερινά αυξάνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους συμβασιούχους.

    Συνεχίζουν τον αγώνα παρά την τρομοκρατία

    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους παρά την προσπάθεια τρομοκράτησής τους από κυβέρνηση και δημάρχους. 

    Στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι έχοντας στο πλευρό τους το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης παραμένουν στα αμαξοστάσια και στους ΧΥΤΑ. Παράλληλα με κάθε τρόπο, παρά τη δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων με μπροστάρη το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του Δήμου προχωράει τη διαδικασία ανακήρυξης σε εργολάβο ιδιώτη της αποκομιδής των σκουπιδιών.

    Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αποκομιδή από ιδιώτες που παίζουν το ρόλο του απεργοσπαστικού μηχανισμού. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως είχαν υποσχεθεί με αυξημένο προσωπικό ασφαλείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη. 

    Ο Γιάννης Δελής δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποχώρησε από τη συνεδρίαση μη νομιμοποιώντας με την παρουσία του το αντεργατικό έκτρωμα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

    Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Πάτρας και την Πέμπτη θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

    Στην Τήνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την ανάθεση από το Δήμο της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη, ενώ στη Νέα Ιωνία ο δήμαρχος απείλησε και εκβίασε τους εργαζόμενους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Συνεχίζεται ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά - Αύριο Πέμπτη 29/6/2016 η απεργία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top