• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

    Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη των συνταξιούχων στην Κοζάνη: «Νέα άγρια φορολογία, νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας» - «Θέλουν να μας ρίξουν στον καιάδα»

    Συσπειρώνονται οι συνταξιούχοι: «Θέλουν να μας ρίξουν στον καιάδα»
    Πηγή: prlogos.gr

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    Συσπειρώνονται οι συνταξιούχοι της περιοχής κατά της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης, περικοπών, μειώσεων στο αφορολόγητο και στις συντάξεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: ΙΚΑ Κοζάνης - ΙΚΑ Σερβίων - ΟΑΕΕ Κοζάνης- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας.

    Το Συνταξιουχικό κίνημα πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά στα νέα μέτρα, ενώ στην εν λόγω σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλες οι αλλαγές που έρχονται και πως θα αντιδράσουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Παναγιώτης Τάτσιος πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: «Στο πλαίσιο προκήρυξης αγώνα σε όλη τη χώρα, γίνονται μια σειρά συσκέψεων με σκοπό τα προβλήματα που μας απασχολούν, που είναι πολλά. Μετά από μια σειρά αγώνες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, όπου φτάσαμε μέχρι το Μαξίμου για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας, αφού μας αφαίρεσαν το 50% των συντάξεων. Θέλουν να μας ρίξουν στον καιάδα και δεν θέλουν να υπάρχουν πια συνταξιούχοι». Ο ίδιος μίλησε για μειώσεις σε εφάπαξ, περικοπές συντάξεων επικουρικών, το πρόβλημα με το ΕΚΑΣ που τελειώνει κ.α. Επίσης αναφέρουν για τα νέα δυσβάστακτα βάρη, το φορολογικό κ.α.,. λέγοντας ότι θα μείνουν στις επάλξεις.

    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

    «Τι προβλέπει η νέα συμφωνία;

    • Νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας.

    • Νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς» που αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις μας έως και 30%.

    • Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους.

    Πέραν αυτών ισχύουν όλοι οι αντιλαϊκοί αντισυνταξιουχικοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και έχουν την στήριξη των κομμάτων που είναι σε αυτή την λογική και είναι σε εφαρμογή. Όπως π.χ. η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, καθώς η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας. Και τώρα όλοι αυτοί που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο παριστάνουν τους αντίθετους.

    Και από πάνω έχουν το θράσος να μας λένε: ότι δεν έχουν κόψει τις κύριες συντάξεις όταν μας έχουν σφαγιάσει, ότι ο νόμος 4387/16 έβαλε τέλος στις περικοπές και αναμόρφωσε το ασφαλιστικό, ή ότι να μην ανησυχούμε γιατί θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Δηλαδή μας λένε, μην ανησυχείτε, θα σας παίρνουμε εκατό και θα σας επιστρέφουμε δέκα.


    Είναι πλέον καθαρό πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε, ότι η «προσωπική διαφορά» επινοήθηκε για να γίνουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παρά ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντηση μας ότι «…δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις»». 

    Β.Σ.
    ***
    Οργανώνονται οι συνταξιούχοι κατά των περικοπών συντάξεων. Μεγάλη η συμμετοχή στη συνάντηση της Κοζάνης (video)

    Πηγή: kozani.tv

    Συνάντηση συνταξιούχων διαφόρων κλάδων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με στόχο την ενημέρωση και οργάνωση των συνταξιούχων στα σωματεία.

    Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου οι περικοπές των συντάξεων θα συνεχιστούν και μετά τη συμφωνία με το "κουαρτέτο" και οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος.

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv
    ***
    Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη συνταξιούχων στην Κοζάνη : «Νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας» (Φωτογραφίες-Βίντεο)

    Πηγή: kozan.gr

    Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, διοργάνωσαν σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ Κοζάνης- ΙΚΑ Σερβίων- ΟΑΕΕ Κοζάνης- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας), με αφορμή τις νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει όπως τόνισαν: «νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας. Νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς» που αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις μας έως και 30%. Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους». Δείτε στο βίντεο του Kozan.gr τι ανέφερε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης κ. Παναγιώτης Τάτσιος.

    Ψήφισμα Σωματείων Συνταξιούχων (ΙΚΑ Κοζάνης- ΙΚΑ Σερβίων- ΟΑΕΕ Κοζάνης- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)

    Τα παραπάνω Σωματεία Συνταξιούχων, με πλήρη ομοφωνία στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/3/2017, καταδικάζουμε τις προκλητικές και εκδικητικές διώξεις που ασκούνται προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που είναι και μέλη του  «Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν. Κοζάνης»,  από την ΔΕΗ Α.Ε. Οι εργαζόμενοι έχουν όλα τα δικιά με το μέρος τους, έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διευρυμένες τους ανάγκες, με προστασία του περιβάλλοντος καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων. Τα παραπάνω σωματεία συνταξιούχων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους εργαζόμενους και θα τους στηρίξουμε με κάθε μέσο που έχουμε στον αγώνα που διεξάγουν.

    Κοζάνη 9/3/17

    Θανάσης Τέγος
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη των συνταξιούχων στην Κοζάνη: «Νέα άγρια φορολογία, νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας» - «Θέλουν να μας ρίξουν στον καιάδα» Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top