• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 3 Μαΐου 2016

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δικαιολογημένο το αίτημα για επέκταση των εθνικών συνοριακών ελέγχων

    Πηγή: 902.gr

    Δικαιολογημένο θεωρεί η κυβέρνηση της Γερμανίας των αίτημα έξι χωρών μελών της ΕΕ για επέκταση των συνοριακών ελέγχων εντός της Σένγκεν που θα πρέπει να τερματισθούν σταδιακά από τα μέσα του Μάη.

    Ήδη Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο και Δανία έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν, γεγονός που αποτελεί πρόσθετη απόδειξη ότι η πολιτική των κλειστών συνόρων και του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μονομερείς κινήσεις ορισμένων χωρών.

    Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε «δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, η κοινή επιστολή κάποιων κρατών - μελών με πρωτοβουλία και του Βερολίνου».

    Παρέπεμψε στην ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ στις 16 Μάρτη στη γερμανική Βουλή που χαρακτήρησε «πολύ φιλόδοξο» τον οδικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προέβλεπε άρση όλων των προσωρινών συνοριακών ελέγχων ως το τέλος του 2016.

    Όπως ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, «ήδη τότε η καγκελάριος είπε ότι για να γίνει αυτό, πρέπει βεβαίως να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις, και συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης στα εξωτερικά σύνορα». Πρόσθεσε, πως «ιδιαίτερα στο Αιγαίο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά, με το βλέμμα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, είναι προφανές ότι πρέπει ακόμη να γίνουν αρκετά. Υπ' αυτή την έννοια, η επιστολή των ευρωπαϊκών κρατών - μελών είναι στο πνεύμα των προθέσεων που η καγκελάριος είχε περιγράψει ήδη στην ομιλία της».

    Σύμφωνα με τον Στεφεν Ζάιμπερτ, «η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας έχει ξεκινήσει καλά και πράγματι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών οι οποίοι έρχονται από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί πολύ σημαντικά, άλλα όταν μιλάς για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, δεν μπορείς να περιορίσεις το βλέμμα σου μόνο στο Αιγαίο», καθώς, όπως είπε, υπάρχουν και άλλες περιοχές της Μεσογείου για τις οποίες δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι έχουμε επιτύχει αυτά τα οποία πιθανώς να έχουμε επιτύχει στο Αιγαίο και γι' αυτό υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρόσθεσε, «γι' αυτό πιστεύω ότι η επιστολή είναι δικαιολογημένη».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δικαιολογημένο το αίτημα για επέκταση των εθνικών συνοριακών ελέγχων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top