• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 3 Μαΐου 2016

    ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ ΚΑΙ ΜΑΣ: Κατάθεση στεφάνων σε Πολυτεχνείο και Σκοπευτήριο Καισαριανής για την Εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

    Πηγή: 902.gr

    Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί της Πρωτομαγιάς στο χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ τιμώντας τη θυσία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.

    «Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά», «Θα κάνουμε το χρέος που αρμόζει σε σας», «Αθάνατοι». Με λόγια όπως τα παραπάνω, κόκκινα γαρίφαλα, αλλά και την απόφαση να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές τίμησαν τη βαμμένη με το αίμα των 200 Πρωτομαγιά.

    Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου.

    Στεφάνια στο μνημείο στο Σκοπευτήριο κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και ΟΤΑ Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές Καισαριανής και Βύρωνα.

    Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Γιώργος Πέρρος έκανε της ακόλουθη δήλωση:

    «Η καλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο χρέος προς τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886, προς τους 200 της Καισαριανής, προς τους καπνεργάτες του '36, σε όλους όσους έδωσαν και τη ζωή τους για τα δίκια της εργατικής τάξης, η καλύτερη τιμή σε όλους αυτούς, είναι ο αγώνας τους, η θυσία τους να μας εμπνέει και να αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του σήμερα, για τους αγώνες του αύριο. Για να μην περνάει ο συμβιβασμός, η υποταγή και η μοιρολατρία, ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε μια πολιτική που γεννάει πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία. Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι τεράστια αρκεί να την αξιοποιήσει.

    Η μεγάλη τιμή για τους νεκρούς της τάξης μας είναι η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μιας απεργίας στην οποία καλούμε την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τη νεολαία να πάρει μέρος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ακολουθώντας το δρόμο αυτό, μπορεί η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό το δρόμο δίδαξαν ουσιαστικά οι θυσίες, οι νεκροί της τάξης μας και αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ ΚΑΙ ΜΑΣ: Κατάθεση στεφάνων σε Πολυτεχνείο και Σκοπευτήριο Καισαριανής για την Εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO - ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top