• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

    ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη": ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
    ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

    Πανεργατικός- Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα!!!

    Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε απόσυρση του νομοσχεδίου- έκτρωμα και  την ίδια   σε πρόωρη σύνταξη μαζί με τους προηγούμενες αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνήσεις.

    Να χαλάσουμε τα σχέδια  των βρικολάκων της Ε.Ε, τραπεζιτών και εργοδοτών που ζητούν πιο πολύ αίμα και  εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και την επιστροφή σε  ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. 

    Συνάδελφοι – σσες

    Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  και ο κ. Κατρούγκαλος ασκεί την ίδια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας την ίδια μαύρη προπαγάνδα για να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους και τον ελληνικό λαό για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων.

    Ψέμα 1. «Η ανάγκη για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού» Δε μας λέει όμως η κυβέρνηση πώς φτάσαμε στη σημερινή χρεοκοπία των ταμείων.  Για τα κλεμμένα λεφτά των αποθεματικών εδώ και δεκαετίες, από το 1950, με τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες, τις ληστείες στο χρηματιστήριο επί Σημίτη,  από τα δομημένα ομόλογα επί Καραμανλή, από το psi του Βενιζέλου, έως την εξόφληση δόσεων δημοσίου χρέους από τον Τσίπρα. Πως να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό με 1,5 εκατομμύρια άνεργους, με την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία   που υπάρχει; τις εισφοροαπαλλαγές και εισφοροδιαφυγές από τους εργοδότες;  Οι τελευταίοι είναι πλέον οι μόνοι συνομιλητές και εταίροι της κυβέρνησης, και φυσικά δεν πρόκειται να τους ζητήσει πίσω ούτε ένα ευρώ από τα κλεμμένα.

    Ψέμα 2. «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» Όμως ακόμα και το ίδιο το σχέδιο της κυβέρνησης, στο άρθρο 48, μιλά ξεκάθαρα για μειώσεις μέχρι 20%, οι οποίες περνούν ολόκληρες, και από 20% και πάνω, θα καλύπτεται ένα μέρος τους (50%, 1/3, και ¼ έως το 2018).Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, το ποσοστό αναπλήρωσης καθορίζεται σε 0,45% για κάθε χρόνο ασφάλισης. Δηλαδή, για να πιάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, θα πρέπει να δουλεύει 44,5 χρόνια! Επίσης, το 20% υπολογιζόταν επί του τελευταίου συντάξιμου μισθού, αν δούλευε στο Δημόσιο, ή επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών της καλύτερης πενταετίας των τελευταίων 10 χρόνων στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα υπολογίζεται επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου.

    Και πολλά άλλα ψέματα που στην ουσία καταργούν την κοινωνική ασφάλιση.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

    1. Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί, να μην ψηφιστεί  με την δύναμη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού.
    Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, γραφειοκρατικές ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να οργανώσουν και να κλιμακώσουν ένα νικηφόρο αγώνα.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, προτείνουμε:

    • Συνεννόηση και συντονισμός στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
    • Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
    • Δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
    • Αγώνες διαρκείας, αποφασιστικές μορφές πάλης, περιφρούρηση και κλιμάκωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
    Παλεύαμε για:

    1. Να ηττηθεί η αντιδραστική αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των αστικών μνημονιακών κομμάτων και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ.
    2.Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια.
    3.Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
    4.Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο ηλικίας τα 60 χρόνια, τα 55 για βαριά – ανθυγιεινά επαγγέλματα και για γυναίκες
    5.Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, χτύπημα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας, σταθερές σχέσεις εργασίας.
    6.Να γυρίσουν πίσω όλα τα κλεμμένα. Ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
    7.Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.
    8.Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.
    9.Παύση πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
    10.Τα ασφαλιστικά δικαιώματα πάνω και ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ.

    Μπορούμε  να νικήσουμε, να στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ αυτό το νομοσχέδιο και τους εμπνευστές τους στην πρόωρη σύνταξη.

    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΝΥΠΟXΩΡΗΤΟΣ,
    ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

    Κοζάνη 19/1/2016
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη": ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top