• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

    Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 19:30 στην κ. Πλατεία Κοζάνης

    Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 19:30 στην κ. Πλατεία Κοζάνης
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30
    Πηγή: kozani.tv

    Συνάδελφοι-φισσες

    Είναι ώρα ευθύνης για όλες και για όλους. Είναι η ώρα όλοι μας να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες και απογοητεύσεις. Κανείς δεν μένει έξω από την νέα σφαγή! Όλοι και όλες πλήττονται από τις νέες μειώσεις συντάξεων, από την αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από την προς τα κάτω εξομοίωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

    Από τις κουτσουρεμένες συντάξεις ζουν άνεργα και απολυμένα παιδιά, εγγόνια και οικογένειες ολόκληρες. Η κυβερνητική προπαγάνδα  περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.

    Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει ότι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αποκατάσταση των απωλειών. Τα νέα μέτρα ήρθαν  για να μείνουν και στην φάση της όποιας ανάκαμψης, που και αυτή είναι αβέβαιη, με βάση την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας.

    Όσο δεν βλέπουν ισχυρή λαϊκή αντίσταση, τόσο πιο αδίστακτη θα γίνονται. Έχουμε πλέον πείρα, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να δούμε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, διαχείριση, διαπραγμάτευση που μπορεί να εξανθρωπίσει τον καπιταλιστικό σύστημα και να κάνει φιλολαϊκή την Ε.Ε. Το πραγματικό δίλλημα για εμάς είναι: Συναίνεση και ανοχή στην σφαγή ή οργάνωση της πάλης για την ανατροπή.

    Το σωματείο μας καταγγέλλει την κρατική-κυβερνητική καταστολή απέναντι στα περήφανα γηρατειά και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Είστε γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι αν νομίζετε ότι με τέτοια μέσα θα ματαιώσετε τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή κόντρα στις πολιτικές Ε.Ε-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου.

    Στο Συλλαλητήριο στις 22/1 και στην απεργία στις 4/1 θα δώσουμε τον αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα αιτήματα και δικαιώματα μας.

    Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων-συνταξιούχων. Οι δρόμοι μας περιμένουν, εκεί θα αγωνιστούμε.

    Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

    Η Διοίκηση 19/1/15
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 19:30 στην κ. Πλατεία Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top