• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

    ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων - Συνεδριάζουν αύριο ταξικά συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων

    Πηγή: 902.gr

    Σε θέση μάχης βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα και οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναρτήθηκε στο site του) που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων. Επίσης κρίνει αντισυνταγματική την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά.

    Στην κατεύθυνση άμεσης αγωνιστικής απάντησης έχει ήδη αποφασιστεί να συνεδριάσει αύριο Κυριακή 18 Ιούνη στις 10 π.μ., το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων. Επίσης αύριο, στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και στις 7 μ.μ. συγκαλείται γενική συνέλευση  του Συλλόγου και των συμβασιούχων.

    Υπενθυμίζεται ότι από το Μάη υπάρχει απόφαση πως, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα κλείσουν όλα τα γκαράζ και θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία, από πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία όλης της Ελλάδας.

    Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγώνας που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ταξικά συνδικάτα και συμβασιούχοι πάει πέρα από το ζήτημα της παράτασης. Με προμετωπίδα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, απαιτούν τη νομοθέτηση της άμεσης μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ζήτημα για το οποίο έχουν καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων - Συνεδριάζουν αύριο ταξικά συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top