• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

    ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση σχετικά με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ

    Πηγή: 902.gr

    Τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των κατοίκων και των εργαζομένων που κινδύνεψαν από την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στο ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ ΑΕ, απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

    «Η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε., έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εργαζόμενων και κατοίκων, κατέστρεψε εξοπλισμό εξόρυξης μεγάλης αξίας ενώ ανάγκασε τους κατοίκους των γειτονικών οικισμών να τους εγκαταλείψουν αφού κατέστησαν ακατοίκητοι λόγω επικινδυνότητας. Παρά τις υποσχέσεις τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν προχώρησαν στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών που απειλούνταν.

    Τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, το κόστος μετεγκατάστασης των κατοίκων θεωρούνται δυσβάστακτο κόστος για τη ΔΕΗ Α.Ε. καθώς λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, μέσα στα πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου. Την ίδια ώρα, επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν όλο και ακριβότερους λογαριασμούς ενώ το κόστος ενέργειας μειώνεται για τους βιομήχανους.

    Ερωτάται η Επιτροπή:

    Πότε και πώς θα ενεργοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων που εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις κατοικίες τους, διασφαλίζοντας άμεσα αξιοπρεπή προσωρινή στέγαση και σύντομη ανέγερση μόνιμου σύγχρονου οικισμού, χωρίς να μετακυληστεί το κόστος στους πληγέντες και τους καταναλωτές.

    Για τη λήψη ειδικών μέτρων για τους πληγέντες φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

    Για την ασφαλή επαναλειτουργία του ορυχείου χωρίς να χαθεί καμιά σχέση εργασίας, με διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των όρων υγιεινής - ασφάλειας».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση σχετικά με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top