• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Απόφαση για συγκρότηση Λαϊκού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

    Πηγή: rizospastis.gr

    Πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη διοργάνωσαν προχτές το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές» και αποφάσισαν τη δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου. Οπως διευκρίνισαν, είναι «μια πρωτοβουλία που δηλώνει τη δέσμευση στην ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Βενεζουέλα, που ταυτόχρονα δίνουν και την ευκαιρία να δοθεί επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια οικοδόμησης του επιστημονικού σοσιαλισμού».
    Οπως σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, «είναι μια πρόταση που θέλει να υπερασπιστεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και την εμβάθυνση της επαναστατικής διαδικασίας, έχει κριτικό χαρακτήρα, που επιδιώκει τη συσπείρωση των εργατών, των αγροτών και των εκμεταλλευόμενων στρωμάτων για την ήττα της αντίδρασης, των φιλοϊμπεριαλιστικών δυνάμεων, για το δυνάμωμα της κοινωνικής πάλης, καταγγέλλοντας τα φαινόμενα διαφθοράς και συμβιβασμού που υπάρχουν και σε τομείς της κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος».

    Ολες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Μέτωπο αυτό, το χαρακτηρίζουν ως εργαλείο πάλης που θα αξιοποιηθεί την περίοδο αυτή που ξεκινάει η διαδικασία για τη σύσταση της Συντακτικής Συνέλευσης, που πρότεινε η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να αναδειχτεί ο ταξικός χαρακτήρας των διεκδικήσεων των εκμεταλλευομένων από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, ώστε η Συνέλευση να πάρει επαναστατικό περιεχόμενο και να προωθηθούν τα συμφέροντα εργατών και αγροτών, η προοπτική της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.
    ***
    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
    Αντιιμπεριαλιστική πανεθνική διάσκεψη
    Διοργανώνεται από το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλες οργανώσεις

    Πηγή: rizospastis.gr

    Με διαδηλώσεις στήριξης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και επίσης συγκεντρώσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει τις βίαιες ενέργειες, κύλησε και η χτεσινή μέρα στην Βενεζουέλα. Στο Καράκας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας για μια «μεγάλη πορεία για την ειρήνη και την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης» που έχει προτείνει ο Πρόεδρος. Με δικό του μπλοκ ενάντια στην αντίδραση και τον συμβιβασμό συμμετείχε το ΚΚ Βενεζουέλας.

    Για σήμερα, 24 Μάη, το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιϊμπεριαλιστικές Φωνές», διοργανώνουν πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη. Οπως ανακοινώθηκε από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Κάρλος Ακίνο σε συνέντευξη Τύπου, «ένας από τους βασικούς στόχους της συνάντησης είναι η δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, με ξεκάθαρη γραμμή μας για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, της διαδικασίας αλλαγής, αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση με την αντιδραστική αντιπολίτευση». Και πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ασκεί βεβαίως κριτική στη σημερινή κατάσταση, έχει τη δική της πρόταση, αλλά ξεκάθαρη λογική για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση των αλλαγών. Και όταν λέμε υπεράσπιση εννοούμε όχι την υπεράσπιση των αρνητικών πλευρών που υπάρχουν, εννοούμε την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων. Ενώ όταν μιλάμε για εμβάθυνση αναφερόμαστε στην επαναστατική εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας, στην προοπτική ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκέντρωση επαναστατικών δυνάμεων σε μια ενότητα των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης». Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί από το λαό αποφασιστική απάντηση στη φασιστική επιθετικότητα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης», ενώ πρόσθεσε ότι «με τη συμμετοχή στη Συντακτική Συνέλευση πρέπει να επικρατήσουν οι επαναστατικές δυνάμεις, και όχι αυτές του συμβιβασμού».

    Ταυτόχρονα, το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε ότι «απαιτείται ενδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων και να μην δίνονται εργαλεία στην αντίδραση». Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «διαμαρτυρίες από ταξικές εργατικές οργανώσεις αγνοούνται και ούτε τους επιτρέπεται συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, την ίδια ώρα που ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας με τμήματα της αντιπολίτευσης».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Απόφαση για συγκρότηση Λαϊκού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top