• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Σάββατο 13 Μαΐου 2017

  ΣΕΕΕΝ για το εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Αχλάδας: Όσο στόχος είναι το κέρδος, το αίμα των εργαζομένων θα χύνεται λόγω έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας

  Το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 37χρόνος εργαζόμενος (ακρωτηριάστηκε το πόδι του)  ήρθε να αναδείξει το γεγονός ότι είτε τα ορυχεία τα εκμεταλλεύεται ιδιώτης είτε το κρατικό μονοπώλιο, όσο στόχος είναι το κέρδος, το αίμα των εργαζομένων θα χύνεται λόγω έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

  Τα εξαντλητικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού κ.α που στόχο έχουν την μεγιστοποίηση των κερδών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των ατυχημάτων. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες (θανατηφόρα και μη) που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας. Είναι γνωστός ο καθημερινός αγώνας για έστω ένα δρομολόγιο επιπλέον με 10ωρα. Οι κίνδυνοι για τους ίδιους και για τους γύρω τους είναι μεγάλοι. Επιπλέον παράγοντας είναι και η απλήρωτη εργασία για τους εργαζόμενους σε ιδιοκτήτες φορτηγών.

  Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η παραχώρηση ορυχείων στους ιδιώτες θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ομίλων που θα εμπλέκονται στην παραγωγή ρεύματος. Τον ανταγωνισμό αυτό θα τον πληρώσουν για ακόμα μια φορά  οι εργαζόμενοι (είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η διαχειρίστρια του Ορυχείου της Αχλάδας όταν είχε διαφωνίες με τη ΔΕΗ για την τιμή του λιγνίτη δεν δίστασε να αφήσει τους εργαζόμενους σε περίοδο εορτών 2 μήνες χωρίς δουλειά). Η προσπάθεια μείωσης του κόστους θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση μισθών, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την εντατικοποίηση και την αύξηση των ατυχημάτων.

  Καλούμε τους εργαζόμενους στο Ορυχείο Αχλάδας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, να ενταχθούν στο ΣΕΕΕΝ ώστε να δώσουμε τη μάχη μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

  Να παλέψουμε για:

  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Όχι στην πώληση μονάδων και Ορυχείων.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο ορυχείο Αχλάδας.
  • Το Ορυχείο Αχλάδας να γίνει λαϊκή περιουσία στα πλαίσια της ΔΕΗ ενταγμένης σε έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί προς όφελος των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι για το κέρδος επιχειρηματικών ομίλων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Στελέχωση και ουσιαστική λειτουργία με ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας.
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΣΕΕΕΝ για το εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Αχλάδας: Όσο στόχος είναι το κέρδος, το αίμα των εργαζομένων θα χύνεται λόγω έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
  Scroll to Top