• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 23 Απριλίου 2017

    ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Κλιμακώνεται η ένταση - Και ιαπωνικά πολεμικά στην αρμάδα των ΗΠΑ

    Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson»
    Πηγή: Associated Press
    Πηγή: 902.gr

    Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου όπου, με το διαρκές πρόσχημα του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, διευρύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή (Νότια Κορέα, Ιαπωνία), στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού μονοπωλιακών ομίλων στην Ασία και τον Ειρηνικό για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου και εμπορικών διαύλων από την Ανατολική Κινεζική Θάλασσα έως τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, αλλά και τις σχέσεις λυκοσυμμαχίας ΗΠΑ -  Κίνας.

    Το ναυτικό της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δυο πολεμικά πλοία, το «Σαμιντάρε» και το «Ασιγκάρα» έφυγαν από τη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή για να προσεγγίσουν το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson» σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τις πυραυλικές δοκιμές της.

    Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Θαλάσσιας Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι τα δύο αντιτορπιλικά θα πραγματοποιήσουν μία σειρά τακτικών ασκήσεων με τα αμερικανικά πλοία, χωρίς να διευκρινίζει για πόσο τα ιαπωνικά πλοία θα κάνουν ασκήσεις μαζί με τα αμερικανικά.

    Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή με την έλευση ολόκληρης αρμάδας του Πολεμικού Ναυτικού τους με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο «USS Carl Vinson» και τα άλλα δύο αεροπλανοφόρα «USS Ronald Reagan» και «USS Nimitz», που πλέουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στη ναυτική ομάδα κρούσης να μεταβεί ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, μετά από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Κλιμακώνεται η ένταση - Και ιαπωνικά πολεμικά στην αρμάδα των ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top