• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

    Εργατική Λέσχη Κοζάνης από την κεντρική πλατεία: «Να Ανατρέψουμε τα Μνημόνια Διαρκείας - Να Μη Ζήσουμε σα Σκλάβοι»

    ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

    ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ

    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ προετοιμάζει το έδαφος του περαιτέρω ξηλώματος όσων εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με το «μύθο» περί διαπραγμάτευσης να έχει προσυμφωνημένο τέλος, εξαπολύοντας μια νέα εργασιακή και κοινωνική λαίλαπα σε βάρος του εργαζόμενου κόσμου, της νεολαίας, των συνταξιούχων.

    Μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, που όπως όλα δείχνουν θα πέσει κάτω 6000 ευρώ.Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση των πραγματικών μισθών και άγρια φοροληστία των πιο φτωχών λαικών στρωμάτων.Προβλέπεται μείωση των συντάξεων,αιματηρά πλεονάσματα 35% από το 2018 και μετά, ενώ το νέο πακέτο επιφυλάσσει και σκληρές αντεργατικές τομές όπως απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας.

    Η κυβέρνηση και οι ληστές της ΕΕ προωθούν σχέδιο ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ και όσο δυνατόν περισσότερο και ανώδυνο κέρδος των καπιταλιστικών, πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαικά νοικοκυριά. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας ενώ αυτοί που θα εργάζονται θα παίρνουν μισθούς πείνας χωρίς εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως συμβαίνει στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο συμφωνίας, είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων, η συνέχιση της εκχώρησης ηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών ενέργειας (ΝΟΜΕ) αλλά αν όλα αυτά «δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα» μέχρι τον Ιούλη, τότε τον Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν στην πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων με στόχο οι μονάδες να έχουν πουληθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

    Να ξεσηκωθούμε με στόχο της ανατροπή τους.

    Nα ορθώσουμε τώρα τείχος στη βαρβαρότητα, να μην επιτρέψουμε κανένα νέο μέτρο, να μην κλείσει η 2η αξιολόγηση, να απορρίψουμε το μονόδρομο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των Μνημονίων της ΕΕ και του κεφαλαίου!

    Να οργανώσουμε τον αγώνα μας,  χωρίς καμιά αναμονή. Να απορρίψουμε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης για την υποτιθέμενη καταστροφή εκτός ευρώ και ΕΕ αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. Oι εργαζόμενοι να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους οδηγούν στην καταστροφή, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς, σε συμμαχία με τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές κόντρα στη γάγγραινα του εργοδοτικού – υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Να προετοιμαστούμε για ένα αγώνα διαρκούς ρήξης και ανατροπής, να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας πήραν, κι όλα αυτά που μας αξίζουν, για ζώή ολόκληρη και όχι επιβίωση.

    Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση. Να βάλουμε ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας για δουλειά, δικαιώματα, ελευθερία, αξιοπρέπεια.
     ***
    Εργατική Λέσχη Κοζάνης από την κεντρική πλατεία της πόλης: «Έρχονται να σφαγιάσουν τον Ελληνικό λαό και να προωθήσουν μια νέα οικονομική λαίλαπα»

    Πηγή: kozan.gr

    Συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία Κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διοργάνωσε η Εργατική Λέσχη Κοζάνης σήμερα Πέμπτη 6/4 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Το μέλος της Λέσχης, Ηρώ Μαλεφάκη σημείωσε στο Kozan.gr: «Έρχονται να σφαγιάσουν τον Ελληνικό λαό και να προωθήσουν μια νέα οικονομική λαίλαπα. Είναι ανάγκη να κλιμακωθεί τώρα η πάλη των εργαζόμενων και όλου του λαού, για να ανατραπούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί και προβλέπουν, ριζική μείωση του αφορολόγητου, νέες περικοπές συντάξεων».

    Θανάσης Τέγος
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εργατική Λέσχη Κοζάνης από την κεντρική πλατεία: «Να Ανατρέψουμε τα Μνημόνια Διαρκείας - Να Μη Ζήσουμε σα Σκλάβοι» Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top