• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

    Το Πρωτοδικείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν επτά σωματεία κατά της εγκυρότητας του 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

    ***
    Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Απέρριψε το διοικητικό πρωτοδικείο Κοζάνης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν επτά σωματεία κατά της εγκυρότητας του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Μετά την απόφαση που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου, οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Ε.Κ. Κοζάνης θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη προσεχή Κυριακή 9 τρέχοντος.

    Υπενθυμίζεται ότι ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει 7 σωματεία, εκ των οποίων: Τρία νέα σωματεία για την μη εγγραφή τους στη δύναμη του Ε.Κ. Κοζάνης και άλλα τέσσερα για την μη επικύρωση των αντιπροσώπων του τόσο από το δ.σ. του Ε.Κ. όσο και από το σώμα του απολογιστικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.
    Το δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό του συνεδρίου, ότι δηλαδή τα συγκεκριμένα σωματεία παρουσίασαν έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό μελών, τα οποία δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα, επομένως και ο αριθμός των αντιπροσώπων που εμφάνιζαν ήταν μεγάλος και πλασματικός, οπότε θα αλλοίωνε τους συσχετισμούς του συνεδρίου. 
    Αρκεί να σημειωθεί ότι το συνέδριο επικύρωσε 95 αντιπροσώπους που θα ψηφίσουν τελικώς την προσεχή Κυριακή, ενώ αν συμμετείχαν τα επτά σωματεία που έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα θα προσθέτονταν άλλοι 66 αντιπρόσωποι και θα ανέρχονταν σε 161! Είναι φανερό ότι η νοθεία του συνεδρίου θα ήταν πρωτοφανής στα συνδικαλιστικά χρονικά. Με την δικαστική εξέλιξη οι εκλογές της Κυριακής θα γίνουν κανονικά με τους 95 συνέδρους, σύμφωνα με το μητρώο μελών και ψηφισάντων κατά την προσυνεδριακή διαδικασία στα πρωτοβάθμια σωματεία.

    Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Ε.Κ. Κοζάνης παίρνουν μέρος πέντε παρατάξεις: η ΔΑΚΕ, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) που διασπάστηκε από την ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ, η Ταξική Ενότητα και η Ταξική Συσπείρωση. Στο απερχόμενο δ.σ. η ΔΑΚΕ είχε βγει από το προηγούμενο συνέδριο με 6 έδρες, αλλά προς το τέλος της θητείας έμεινε με 4, καθώς η παράταξη διασπάστηκε και οι 2 έδρες πήγαν στο σχήμα που σήμερα κατέρχεται με την ΑΚΕ. 4 έδρες είχε η Ταξική Ενότητα, 3 η ΠΑΣΚΕ και 1 η Ταξική Συσπείρωση.

    Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι εκλογές την Κυριακή 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το Πρωτοδικείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν επτά σωματεία κατά της εγκυρότητας του 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top