• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

    ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Με «δοκιμή» βαλλιστικού πυραύλου οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την επιθετικότητα

    Η εκτόξευση του πυραύλου «Minuteman III»
    Πηγή: Associated Press
    Πηγή: 902.gr

    Η συγκέντρωση ολοένα και περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου συμπληρώνεται και με τη «δοκιμή» διηπειρωτικού πυραύλου τύπου «Minuteman III», από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια μέχρι την ατόλη Κβαγιαλέιν που βρίσκεται στο μέσο του Ειρηνικού.

    Επισήμως, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η εκτόξευση του πυραύλου έγινε προκειμένου «να επαληθευτεί το αξιόμαχο των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και να επιδειχθούν οι πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ», την ώρα που συνεχίζεται η σειρά στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, αλλά την Ιαπωνία, στο όνομα της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της «βορειοκορεατικής απειλής».

    Η κατάσταση μπορεί να γίνει «απροσδόκητα ανεξέλεγκτη» προειδοποιεί το Πεκίνο

    Υπάρχει κίνδυνος, η κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο να κλιμακωθεί απροσδόκητα και να γίνει ανεξέλεγκτη, είπε χαρακτηριστικά ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι σε υψηλόβαθμο Κινέζο διπλωμάτη.

    Η δήλωση του Κινέζου υπουργού έγινε στη διάρκεια επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο συνάντησης στον ΟΗΕ, γνωστοποίησε σήμερα το κινεζικό υπουργείο των Εξωτερικών.

    Διαξιφισμοί για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης του THAAD
    Από την εγκατάσταση του THAAD
    Πηγή: Associated Press
    Την ώρα που ο επικεφαλής της δύναμης του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό, ναύαρχος Χάρι Χάρις τόνιζε χτες ότι το υπερσύγχρονο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD «θα καταστεί λειτουργικό εντός των ερχόμενων ημερών», προέκυψε ζήτημα ...χρηματοδότησης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την επιθυμία του η Ν. Κορέα να πληρώσει για το αξίας ενός δισ. δολαρίων αντιπυραυλικό σύστημα.

    Δεν έχει αλλάξει η θέση της Νότιας Κορέας ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ. «Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ότι η κυβέρνησή μας προσφέρει το έδαφος και τις υποδομές υποστήριξης για τη λειτουργία του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και οι ΗΠΑ καλύπτουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του συστήματος, της λειτουργίας του, αλλά και της τεχνικής συντήρησής του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Reuters», «Xinhua»)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Με «δοκιμή» βαλλιστικού πυραύλου οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την επιθετικότητα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top