• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

    185 πολιτικές οργανώσεις και κινήματα στηρίζουν την Μπολιβαριανή επανάσταση

    Μετάφραση Mkampouraki

    Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης  για τη Βενεζουέλα, περισσότερες από 185 πολιτικές οργανώσεις και κινήματα από εκατό χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας, συμμετείχαν σε συνέδριο για την υποστήριξη τής Μπολιβαριανής  κυβέρνησης για την άμυνα και τη κυριαρχία του λαού της Βενεζουέλας.

    Ανακοινωθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Carolus Wimmer, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PCV), και μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI), ,ως υπεύθυνου  της δραστηριότητας αυτής έχοντας  την υποστήριξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και του  Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης WPC με έδρα την Αθήνα.

    «Έχουμε ήδη λάβει τις δηλώσεις αλληλεγγύης  από τα κομμουνιστικά κόμματα στην Ελλάδα, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, τον Καναδά, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη.Τό Κολομβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα, το PCDO Βραζιλίας,τούς  Σαντινίστας και το μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί μεταξύ  άλλων από τις  200 πολιτικές οργανώσεις που υποστηρίζουν αυτήν την ενέργεια από τις παρεμβολές των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα «, δήλωσε ο Carolus Wimmer.

    Αυτή είναι η τρίτη ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρα Δράσης που  διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2015 από το Φόρουμ του Σάο Πάολο και συμπίπτει ακριβώς με όχι μόνο την επέτειο της ημερομηνίας με τη «παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης» , αλλά και με την τρέχουσα κατάσταση στην οποία ο λαός της Βενεζουέλας καλείται   να αντισταθεί σε άλλη μια προσπάθεια  υποκινούμενο πραξικοπήματος από την Ουάσιγκτον «, «Αυτή η ημέρα  είναι ένα μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλισμό σε όλο τον κόσμο.

    Στις πέντε ηπείρους διεξάγονται πορείες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια αλληλεγγύης από τα κοινωνικά κινήματα που απορρίπτουν το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης στη Βενεζουέλα «, δήλωσε ο κος Wimmer.

    «Μεταφέρω τις ευχαριστίες μας στους οργανισμούς που εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνοντας  την ενότητα του κόσμου αριστεράς.

    Σας ευχαριστώ για αυτή την υποστήριξη σας  τήν  χρειαζόμαστε για να νικήσουμε το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα και τη διασφάλιση της ακεραιότητας τής χώςας και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση του λαού μας «, τόνισε ο κος Wimmer.

    Περισσότερες από  100 χώρες συμμετείχαν στην «παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης» στον αγώνα της Μπολιβαριανής επανάστασης.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 185 πολιτικές οργανώσεις και κινήματα στηρίζουν την Μπολιβαριανή επανάσταση Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top