• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

  ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ: Σε αγωνιστικό κλοιό βρέθηκε σήμερα το υπουργείο Παιδείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

  Πηγή: 902.gr

  Σε αγωνιστικό κλοιό από φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της μαζικότατης συγκέντρωσης που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το Συντονιστικό Σχολείων Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.
  Στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των μαθητών έχει κηρύξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων να μην γίνει πράξη η απόφαση για κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων. 

  Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών τους, χτες το απόγευμα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αποφάσισε τη διεξαγωγή επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη. Όπως δηλώνει, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν «αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

  Από την πλευρά τους οι φοιτητές και σπουδαστές διεκδικούν:

  • Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια.
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμα να είναι το πτυχίο.
  • Καμία αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, που προωθείται με την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές.
  • Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά - όχι σε περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων σε δωρεάν μεταπτυχιακά.
  • Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
  Ανάλογη κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητικών εστιών, την καθυστέρηση του φοιτητικού επιδόματος, την κατάσταση με τη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ και τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ: Σε αγωνιστικό κλοιό βρέθηκε σήμερα το υπουργείο Παιδείας (VIDEO - ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top