• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

    ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΕ: Με εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις κλιμακώνεται η αντιπαράθεση



    Ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατά την ομιλία του
    Πηγή: Associated Press

    Πηγή: 902.gr

    Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση της Τουρκίας με την ΕΕ, αντικατοπτρίζοντας την όξυνση της ενδοαστικής διαμάχης για την εξασφάλιση της κυρίαρχης θέσης στις εξελίξεις στην περιοχή.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του σήμερα, εκτόξευσε απειλές: «Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν, υποδεχόμενος στην Άγκυρα εκδότες από την Ανατολία.

    «Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε σαν κοινούς εγκληματίες όσους κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους που μας κουνούν το δάχτυλο: Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα του “κλώτσου και του μπάτσου”, δεν μπορείτε να παίζετε με την υπερηφάνειά της, ούτε να κλείνετε στους υπουργούς της την πόρτα και να τραβάτε τους πολίτες της στους δρόμους. Παρακολουθούμε από κοντά όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

    Απευθυνόμενος στην Αγκ. Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος την έψεξε επειδή τάχθηκε στο πλευρό της Ολλανδίας στη διένεξή της με την Τουρκία: «Ωραία, αν εσύ είσαι στο πλευρό της Ολλανδίας, εγώ είμαι στο πλευρό του λαού μου και του Θεού».

    Ο νέος Γερμανός πρόεδρος Στάινμαϊερ λέει πως ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο επιτυχίες της Τουρκίας 
    Ο Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά την ομιλία του
    Πηγή: Associated Press
    Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, χρησιμοποίησε την πρώτη ομιλία του ως προέδρου για να διατυπώσει μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Τούρκο πρόεδρο , λέγοντας πως κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τις σχέσεις της με τους εταίρους της.

    Ο Στάινμαϊερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, τόνισε επίσης ότι η Τουρκία διακινδυνεύει να βλάψει τους διπλωματικούς δεσμούς της όταν κατηγορεί το Βερολίνο για ναζιστικές πρακτικές επειδή απαγορεύτηκε σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος.

    «Ο τρόπος που βλέπουμε (την Τουρκία) χαρακτηρίζεται από την ανησυχία ότι όλα όσα έχουν οικοδομηθεί στη διάρκεια ετών και δεκαετιών καταρρέουν», δήλωσε σήμερα ο Στάινμαϊερ στην πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος της χώρας.

    «Πρόεδρε Ερντογάν, διακινδυνεύετε όλα όσα εσείς, μαζί με άλλους, έχετε οικοδομήσει», δήλωσε, προσθέτοντας πως θα καλωσορίσει «αξιόπιστες ενδείξεις» για άμβλυνση της κατάστασης.

    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΕ: Με εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top