• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Κυριακή 19/3/2017 ο αγωνιστικός γιορτασμός στο Κιλελέρ, Στις 12.30 μ.μ., μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη

  Πηγή: rizospastis.gr

  Αύριο, Κυριακή, στις 12.30 μ.μ., στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα πραγματοποιηθεί η αγωνιστική συγκέντρωση για τον γιορτασμό της 107ής επετείου του Κιλελέρ.

  Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που διοργανώνει τη συγκέντρωση, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν, «για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας».

  «Κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε», υπογραμμίζει.

  Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση απευθύνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

  Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

  «Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο - σταθμό στο αγροτικό κίνημα που παραδειγματίζει στους αγώνες τού σήμερα γιατί:

  -- Οργανώθηκε από τους πρώτους "πεδινούς γεωργικούς συλλόγους" που συγκροτήθηκαν σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας. Προβάλλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους, μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους, τη συγκρότηση πολύ περισσότερων. Σήμερα, μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι ο σταθερός και συνεπής εκφραστής των συμφερόντων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

  -- Στηρίχθηκε στη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της εποχής τις μέρες του ξεσηκωμού. Σήμερα, ενισχύεται η κοινή δράση, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο και μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας για αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού μας.

  -- Απέδειξε ότι κανένας αγώνας και καμία θυσία δεν πάνε χαμένα. Ο,τι κερδίσαμε είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε».

  Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (αναχώρηση πούλμαν στις 11 π.μ. από την πλατεία Λαού) και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ (αναχώρηση πούλμαν στις 11.30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου).

  Στη συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία δρομολογεί πούλμαν αύριο Κυριακή στις 4 π.μ. από τη Μεσσήνη, στις 5 π.μ. από την Τρίπολη και στις 6 π.μ. από τον Ισθμό.

  Στη Λέσβο

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την εξέγερση των κολίγων διοργανώνουν, επίσης αύριο, στο Μανταμάδο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λέσβου και ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου.

  Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού, ενώ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά το τέλος της, στο Μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών «θα τιμηθούν αυτοί που έπεσαν στον αγώνα για τη ζωή».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Κυριακή 19/3/2017 ο αγωνιστικός γιορτασμός στο Κιλελέρ, Στις 12.30 μ.μ., μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top