• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

    ΚΟΖΑΝΗ: Η κοινοπραξία «Bonatti - J&P Avax» εξαναγκάζει σε άδεια τους εργαζόμενους

    Πηγή: 902.gr

    Το κλείσιμο του έργου για τον αγωγό TAP στην Κοζάνη ανακοίνωσε η κοινοπραξία «Bonatti - J&P Avax» επιχειρώντας μάλιστα να βγάλει σε άδεια άνευ αποδοχών εργαζόμενους.

    Συγκεκριμένα, τους αναγκάζει να κάνουν χρήση της άδειας του 2016 ή να πάρουν αναγκαστικά άδεια άνευ αποδοχών.

    Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων επισημαίνοντας ότι: «Δεδομένου ότι η πλειονότητα των αρχαιολόγων έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες, οι μέρες κανονικής άδειας είναι ελάχιστες και με αυτό τον τρόπο χάνονται αρκετά ημερομίσθια.

    Επίσης, όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν υποχρεωτικά αίτηση άνευ αποδοχών στο συγκεκριμένο έργο και από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία. Όπως μας καταγγέλθηκε με αφορμή τα παραπάνω, έχει προηγηθεί αντίστοιχο συμβάν στην Ημαθία, όπου συνάδελφοι αναγκάστηκαν να υπογράψουν αίτηση άδειας άνευ αποδοχών για ημέρα βροχόπτωσης που δεν εργάστηκαν.

    Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η παράνομη πρακτική. Η κοινοπραξία να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία, εφόσον με δική της απόφαση γίνεται παύση εργασιών. Κανείς συνάδελφος να μην υποχρεωθεί να υπογράψει "αίτηση" για άδεια άνευ αποδοχών.

    Προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα αυτό. Θα προβούμε σε κάθε κίνηση που διασφαλίζει τα δικαιώματά μας.

    Περιμένουμε από τον TAP και το ΥΠΠΟΑ να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΟΖΑΝΗ: Η κοινοπραξία «Bonatti - J&P Avax» εξαναγκάζει σε άδεια τους εργαζόμενους Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top