• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» - Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 19 και 21 Δεκέμβρη

    Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
    Πηγή: 902.gr

    Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» (πρώην «Αρβανιτίδης») μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη συνέλευση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων που μετέφεραν την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

    Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί και την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη την ίδια ώρα.

    Στέκονται ανυποχώρητοι απέναντι στους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών που καθημερινά κλιμακώνονται. Θυμίζουμε ότι ο σχεδιασμός αφορά υποκρυπτόμενη μεταβίβαση των καταστημάτων της επιχείρησης «Καρυπίδης» στην «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ». Η «Καρυπίδης» εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν κούρεμα των δεδουλευμένων που τους οφείλονται κατά 50%, μείωση μισθών κατά 20% και μαζικές απολύσεις.

    Από σήμερα η εργοδοσία άρχισε πάλι να πιέζει τους εναπομείναντες εργαζόμενους στα καταστήματα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για να αδειάσουν τα μαγαζιά.

    Τις προηγούμενες μέρες, ο Αρβανιτίδης, προχώρησε σε έξωση της «Καρυπίδης» από τα γραφεία και τις κεντρικές αποθήκες στην Πατρίδα Ημαθίας που είναι ιδιοκτησίας του, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Ο Αρβανιτίδης, έχει κάνει έξωση την επιχείρηση «Καρυπίδης» και από τα καταστήματα που έχει στην ιδιοκτησία του.

    Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» εξέφρασαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, που συμμετείχαν στη συνέλευση. Παραβρέθηκαν και μετέφεραν τη συμπαράσταση των εργαζομένων των κλάδων τους, εκπρόσωποι από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο (Υγεία, Παιδεία), από το χώρο του Ιματισμού - Δέρματος, από το Βιομηχανικό Επισιτισμό, το ΣΕΤΕΠΕ, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων της πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ.

    Ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους παίρνοντας δύναμη και από την ταξική αλληλεγγύη που καθημερινά δυναμώνει. Ανέφερε ότι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, οργανώνει και συγκέντρωση υλικής βοήθειας, αλλά και πολύμορφες εκδηλώσεις για τη στήριξη των απλήρωτων εργαζομένων στην «Καρυπίδης» αλλά και των ανέργων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» - Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 19 και 21 Δεκέμβρη Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top