• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

    Μετά το έπος του "αρβανίκου" της πλατείας της Κοζάνης, Νέο έπος: Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της κατεδάφισης κτηρίων από τη ΔΕΗ (video)

    [...] ο κ. Ζαμανίδης, λέγοντας πως αν κάποια κτήρια κριθούν ως ιστορικά μνημεία να διατηρηθούν με κάθε κόστος. "Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, είτε είναι ο βιομηχανικός τουρισμός που είναι συγκριτικό πλεονέκτημα από την περιοχή", σημείωσε στην τοποθέτησή του ο κ. Ζαμανίδης.
    Πηγή: prlogos.gr

    ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: "ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΣΙΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ"

    Διαμαρτυρία προς το περιφερειακό συμβούλιο, κατά της ΔΕΗ, για τις μονομερείς ενέργειες που κάνει το τελευταίο διάστημα γκρεμίζοντας κτήρια βιομηχανικής κληρονομιάς στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στο Λιγνιτικό λεκανοπέδιο, έκανε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, μια μέρα μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την αντίδραση του ιδίου κατά του γκρεμίσματος κτηρίου στο βιομηχανικό, δίπλα στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ το πρωί της Τρίτης.

    Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Εορδαίας αναφέρθηκε στις μονομερείς ενέργειες της ΔΕΗ να γκρεμίζει κτήρια που αποτελούν βιομηχανική κληρονομιά για τον τόπο, για την περιφέρεια, αλλά και τους δήμους Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Η αρχή έγινε με το κτήριο του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ και η συνέχεια δόθηκε την Τρίτη με την προσπάθεια νέας κατεδάφισης. προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας που αντιτίθεται σε αυτές τις ενέργειες. "Επί της ουσίας και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητεί, για την Πτολεμαΐδα, είναι μια σχετικά νέα πόλη, ένας από τους μεγαλύτερους σταθμους είναι η ανάπτυξη των εργοστασίων και η ανάπτυξη του λιγνίτη, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμανίδης, λέγοντας πως αν κάποια κτήρια κριθούν ως ιστορικά μνημεία να διατηρηθούν με κάθε κόστος. "Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, είτε είναι ο βιομηχανικός τουρισμός που είναι συγκριτικό πλεονέκτημα από την περιοχή", σημείωσε στην τοποθέτησή του ο κ. Ζαμανίδης.

    Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς σημείωσε πως σε σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον κ. Παναγιωτάκη πρόεδρο της ΔΕΗ και άλλοι φορείς (ΤΕΕ, ΑΝΚΟ και ΑΔΜΗΕ),ζητήθηκε να ξεκινήσει ένας διάλογος και η κατάθεση ενός πλάνου συνεργασίας. "Πρέπει να ενεργοποιήσουμε το αίτημα για να υπάρξει ένα αντίστοιχο ψήφισμα που θα σταλεί στον κ. Παναγιωτάκη", είπε ο κ. Πλακεντάς, ενώ ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ζήτησε συγκεκριμένο πλάνο με χρονοδιάγραμμα σύμφωνο με την περιοχή. "Διαφορετικά δεν θα γκρεμιστεί ούτε ένα πετραδάκι. Επιζητούμε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τη ΔΕΗ", είπε ο κ. Καρυπίδης λέγοντας πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να συναντηθεί σύντομα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, στον οποίο και θα θέσει το θέμα.

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μετά το έπος του "αρβανίκου" της πλατείας της Κοζάνης, Νέο έπος: Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της κατεδάφισης κτηρίων από τη ΔΕΗ (video) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top