• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

    Να μπει τέλος στην αδικία κατά των επικουρικών γιατρών

    Πηγή: 902.gr

    Μια πρόσθετη αδικία σε βάρος των επικουρικών γιατρών -πέρα από την εργασιακή τους ομηρία- επισημαίνουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και επαναφέρουν το αίτημά τους για κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων γιατρών επιμελητών Β, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κατάργηση των εργασιακών σχέσεων ομηρίας (επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.).

    Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (ν. 4410, άρθρο 52) παρατείνεται η θητεία ως 30/9/2017 μόνο όσων επικουρικών γιατρών η θητεία λήγει στις 30/9/2016. Μάλιστα, η νομοθετική ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη (ν. 4320, άρθρο 39), που έδινε τη δυνατότητα παράτασης της θητείας ως 31/12/2015, σε όλους ανεξαιρέτως τους επικουρικούς γιατρούς.

    «Η ρύθμιση δημιουργεί ανισοτιμία και αδικία σε βάρος των επικουρικών ιατρών η θητεία των οποίων λήγει σε ημερομηνία διαφορετική και απαιτείται άμεση επανόρθωση ώστε να περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους επικουρικούς γιατρούς», επισημαίνεται. Επίσης «δημιουργείται αδικία για όσους επικουρικούς έχουν κάνει αίτηση για κάλυψη μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ στο ίδιο νοσοκομείο, όταν είναι γνωστό ότι οι κρίσεις καθυστερούν και τα γραφεία προσωπικού καλούν τους συναδέλφους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους».

    «Στην πράξη αποδεικνύεται πως η διατήρηση του "θεσμού" προσωρινότητας και ομηρίας του "επικουρικού επιμελητή", εκτός των άλλων (προσωρινότητα, ελαστικότητα, αδιαφάνεια, μισθοδοσία από "ίδια έσοδα" των δημόσιων μονάδων Υγείας, ανισοτιμία σε καθήκοντα - υποχρεώσεις - δικαιώματα) δίνει διαχρονικά την ευχέρεια στην πολιτεία να δημιουργεί διακρίσεις κατά το δοκούν», τονίζει η ΟΕΝΓΕ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Να μπει τέλος στην αδικία κατά των επικουρικών γιατρών Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top