• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

    42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη: Συναυλία Παπαδόπουλου-Γιοκαρίνη - Φάμελλου – Ζιώγαλα (video)

    Πηγή: prlogos.gr

    - Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις 

    Με κύριο σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη και Αντοχή» Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία, η νεολαία του ΚΚΕ πραγματοποιεί εφέτος για42η χρονιά εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.

    Στο πλαίσιο των προφεστιβάλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά ταινιών στην Κοζάνη, ενώ οι κύριες εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στη Δημοτικό Κήπο Κοζάνης, με μια σειρά δράσεων, από τις οποίες ξεχωρίζει η συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Μανώλη Φάμελλο και Νίκου Ζιώγαλα.

    Όπως παρουσίασαν χαρακτηριστικά τα μέλη του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν: "Με αυτό το σύνθημα έχει ξεκινήσει και φέτος το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή και οι εκδηλώσεις του είναι και φέτος ενταγμένες στη πορεία για τον γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ αλλά και των 70 χρόνων από την ίδρυση του ηρωικού ΔΣΕ. Στα 42 χρόνια της ιστορίας του έχει φέρει εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε επαφή με τις αξίες, τα ιδανικά, τις επαναστατικές και πρωτοπόρες ιδέες του ηρωικού ΚΚΕ, καταξιώνοντας το στη συνείδηση τους σαν το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Η επιτυχία αυτή του Φεστιβάλ οφείλεται στο ότι είναι φτιαγμένο από τα ίδια «υλικά» που είναι φτιαγμένο το ΚΚΕ και η επαναστατική του νεολαία, η ΚΝΕ. Χτίζεται με την αισιοδοξία για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης, με αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου. Χτίζεται χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία, τη συλλογική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ".

    Η νεολαία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στη νεολαία, να αντιδράσει και να μη μείνει απλός παρατηρητής στα όσα ζουν σήμερα: "Αυτή τη χρονιά με το 42° Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή καλούμε κάθε νέο που τα όνειρα και οι ελπίδες του δεν χωράνε στον σάπιο κόσμο του καπιταλιστικού συστήματος, να αναλογιστεί τι πρέπει να γίνει σήμερα για να βελτιωθεί πραγματικά η θέση του λαού και της νεολαίας, αν ,μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, πια είναι η πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού. Να αναλογιστεί τι χρειάζεται για να γίνεται ικανότερος να αφουγκράζεται τον παλμό της ιστορίας, να ακολουθεί τον βηματισμό της. Όχι σαν απλός παρατηρητής ή σαν συνοδοιπόρος αλλά με τη ματιά στραμμένη στον πιο όμορφο και πιο μεγάλο καθήκον που μας υπαγορεύει η εποχή μας, το καθήκον της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

    Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κοζάνη

    Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στη Κοζάνη θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ. Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από το συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στη συνέχεια μεγάλη συναυλία από τον Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Μανώλη Φάμελλο και Νίκο Ζιώγαλα. Ταυτόχρονα στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος με δραστηριότητες για μικρά παιδιά, βιβλιοπωλείο και χώροι για μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

    Στην πορεία προς το Φεστιβάλ η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει προβολές ταινιών σε γειτονίες τις Κοζάνης. Την Πέμπτη 28/7 στην Πλατεία της Σκ'ρκας θα προβληθεί η ταινία « Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Dalton Trumbo, την Πέμπτη 4/8 στις εργατικές κατοικίες της ΖΕΠ θα προβληθεί η ταινία «Δύο μέρες, Μια Νύχτα» των Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν και την Πέμπτη 11/8 στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης η ταινία «Ματωμένη Κυριακή» του Paul Greengrass. 

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη: Συναυλία Παπαδόπουλου-Γιοκαρίνη - Φάμελλου – Ζιώγαλα (video) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top