• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 10 Μαΐου 2016

    Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής!

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    - Ο Εισαγγελέας θα διερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες από τη μετακίνηση των Γενικών Γιατρών στα ΤΕΠ

    Πηγή: prlogos.gr

    Με εισαγγελική παρέμβαση θα ερευνηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, αφού  η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται του θέματος για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες μετά την άρνηση των Γενικών Γιατρών να εφημερεύσουν στα Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) των Νοσοκομείων Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο και εν συνόλω της περιοχής.

    Είχε προηγηθεί εξώδικο των Γενικών  Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας γιατί τους μετακινούσαν, παράνομα όπως οι ίδιοι λένε, από τα Κέντρα υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Νοσοκομεία. Όπως είπε στον "Π.Λ." ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Γενικών Γιατρών Δ. Μακεδονίας Μανώλης Χατζημανώλης, το εξώδικο έκαναν έξι γενικοί γιατροί στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κατά της 3ης ΥΠΕ. Ως συνέπεια ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται του θέματος.

    Στο νομικό κομμάτι, ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα κάνει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν, κατά παντός υπευθύνων. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημανώλης: "θα διερευνηθεί γενικά η κατάσταση και ειδικότερα αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες από τη μετακίνηση των γενικών γιατρών από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα νοσοκομεία Μαμάτσειο, Μποδοσάκειο και γενικά".

    Επίσης, να σημειωθεί πως οι Γενικοί Γιατροί (άνω των 100 πανελλαδικά), έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση μετακίνησης από τα περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας στα ΤΕΠ.

    Εντωμεταξύ η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εκρηκτική, με κενά και κάλυψη εφημεριών "όπως κι όπως". Ενδεικτικά, τον προηγούμενο μήνα όπως καταγγέλλουν οι γενικοί γιατροί, από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου που εφημέρευε με δύο (2) γενικούς γιατρούς, τον ένα γιατρό τον μετακίνησαν στο Μποδοσάκειο για εφημερίδα με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας στο κέντρο υγείας. "Τι θα συνέβαινε αν ο γιατρός χρειαζόταν να μεταφέρει με το ασθενοφόρο ένα έμφραγμα, π.χ. σε Νοσοκομείο; Θα έμενε το Κέντρο Υγείας ακάλυπτο", είπε χαρακτηριστικά.

    Οι Γενικοί Γιατροί Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλουν την προσπάθεια να αποδυναμωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σημειώνοντας πως  το νοσοκομειο-κεντρικό σύστημα επιβαρύνει τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

    Να τονιστεί, τέλος, πως οι Γενικοί Γιατροί Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζουν ως "θετική" την εξέλιξη για εισαγγελική έρευνα, η οποία θα γίνει στις 13 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή.

    (στη φωτο του virus.com η κλήση για ανάκριση)
    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top