• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

    Δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή (Βίντεο)

    Πηγή: pandiera.gr

    Με μία δολοφονική, στη σύλληψη και την εκτέλεση, ενέργεια επιχείρησαν τα ΜΑΤ να εκκενώσουν την λεωφόρο Αμαλίας από τους διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, το απόγευμα της Κυριακής.

    Με πρόσχημα χαμηλής έντασης συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα σε άλλο σημείο της πλατείας Συντάγματος (στην οδό βασ. Γεωργίου Α΄), γύρω στις 20:30 τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν μιας απίστευτης σφοδρότητας επίθεση εναντίον των διαδηλωτών που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή. Εκτοξεύοντας δακρυγόνα σε ευθεία βολή και πετώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ανάμεσα στο πλήθος τα ΜΑΤ δεν επιχείρησαν απλώς να απωθήσουν προς τον Εθνικό Κήπο αλλά και να τραυματίσουν διαδηλωτές, σε μία πολεμικού τύπου επιχείρηση που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει όσους βρέθηκαν στον δρόμο και να στείλει μήνυμα «μηδενικής ανοχής» προς το κατά Τσίπρα «αριστεροχώρι».

    Αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο με τραύματα από ευθεία βολή δακρυγόνων και αναπνευστικά προβλήματα. Το όργιο τρομοκρατίας συνεχίστηκε στα στενά των Εξαρχείων, μακριά από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, όσους εκ των οποίων βρέθηκαν στην περιοχή ανέλαβαν να «συνετίσουν» τα ΜΑΤ.

    Η οργάνωση και η πειθαρχία με την οποία υλοποίησαν το δολοφονικό τους σχέδιο οι δυνάμεις καταστολής αποδεικνύει πως τα ΜΑΤ έδρασαν βάσει οδηγίας από την ιεραρχία της αστυνομίας και τους πολιτικούς της προϊστάμενους, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός ότι τα ΜΑΤ κατά κανόνα προσθέτουν τις δικές τους «πινελιές» κατά την εκτέλεση του κατασταλτικού σχεδίου.

    Η δε υποκρισία τόσο του υπουργείου (κατ΄ ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει», όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασε την επίθεση της αστυνομίας και ζήτησε «από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί.

    Τραυματισμούς μελών της καταγγέλλει η ΛΑΕ – Αιμόφυρτη στο ΚΑΤ διαδηλώτρια από χτύπημα με δακρυγόνο στο κεφάλι

    Τον σοβαρό τραυματισμό μελών της από το όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα. Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία, «τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο  στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες.»

    Αναλυτικά η καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ

    H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος ,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σεβαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

    Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο  στο ΚΑΤ.

    Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες.

    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικούεκτρώματος.

    Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ.

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν σε μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου που δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ κατά την επιστροφή στα Εξάρχεια, καλείται για της 10 το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή (Βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top