• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 17 Μαΐου 2016

    Δ. Βαλούκας, Ογκολόγος του Μποδοσάκειου: Εάν δεν γίνουν προσλήψεις Παθολόγων δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παθολογική κλινική

    Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    «Εμείς δεν μπορούμε να εφημερεύσουμε στην Παθολογική κλινική. Είναι αντιδεοντολογικό αυτό. Τι θα λέγατε εάν ο άντρας ή το παιδί σας νοσηλεύεται σε μια κλινική με γιατρούς με αναρμόδια ειδικότητα; Δεν μπορεί την έλλειψη γιατρών να την αναγάγουμε σε προσωπικό πρόβλημα. Δηλαδή όποιον βλέπουμε τού βάζουμε μια ποδιά και τον κάνουμε ειδικό γιατρό;» Τα παραπάνω δήλωσε στον «Π» ο υπεύθυνος της Ογκολογικής μονάδας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Επιμελητής Β΄ Δημήτρης Βαλούκας για την άρνηση των Ογκολόγων του Μποδοσάκειου να ικανοποιήσουν απόφαση της 3ης ΥΠΕ για την κάλυψη των εφημεριών της Παθολογικής που μένουν ακάλυπτες έως 28 Μαΐου και πρόσθεσε: «Το ότι το πρώτο συνθετικό της ειδικότητάς μας είναι Παθολόγοι- Ογκολόγοι δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει πλήρη Παθολογία. Υπάρχει αυτό που λέγεται “αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας”. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος να βάλει έναν χειρουργό οδοντίατρο σε μια χειρουργική κλινική.»

    Τόνισε δε ότι «το όλο θέμα της έλλειψης γιατρών στην Παθολογική διαιωνίζεται ουσιαστικά από το 2011, δηλαδή εδώ και 5 χρόνια. Δύο άνθρωποι στην Παθολογική έχουν πάρει όλο τον φόρτο, απορώ κι όλα πως στέκονται στα πόδια τους. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, έχουμε γίνει γραφικοί στο τέλος. Η λύση είναι μια, εάν δεν πάρεις γιατρούς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Ό,τι και να λες, να βάλουν πλάτες οι γιατροί, δεν γίνεται τίποτε, για πόσο να βάλουν πλάτες; Εδώ πρόκειται για κατάντια, 5 χρόνια η ίδια ιστορία. Εάν δεν γίνουν προσλήψεις τριών Παθολόγων- χθες, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παθολογική. Πραγματικά είναι κατάντια αυτό το πράγμα.»

    Ο κ. Βαλούκας χαρακτήρισε επίσης «παράλογη τη λογική αυτών που διοικούν», γιατί  «εάν δεν γίνουν προσλήψεις η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τον κόσμο», ενώ κατηγόρησε για αναξιοπιστία τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, γιατί «είχε πει τέλος Ιανουαρίου ότι τέλη Μαρτίου θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα και φθάσαμε Μάιο και τα προβλήματα συνεχίζονται.»
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δ. Βαλούκας, Ογκολόγος του Μποδοσάκειου: Εάν δεν γίνουν προσλήψεις Παθολόγων δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παθολογική κλινική Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top