• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 17 Μαΐου 2016

    Νέο έμφραγμα στην Παθολογική του Μποδοσάκειου – Ακάλυπτες οι εφημερίες έως 28 Μαΐου

    Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Στον αέρα βρίσκονται ξανά οι εφημερίες στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθεί το πρόγραμμα των εφημεριών της Παθολογικής από σήμερα Δευτέρα έως και 28 Μαΐου.

    Ο λόγος η τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής αλλά και ολόκληρου σχεδόν του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, που έχει ως αποτέλεσμα να επιστρατεύονται συχνά- πυκνά γιατροί από όμορα και όχι μόνο νοσοκομεία, γενικοί και αγροτικοί γιατροί, ακόμα και ιδιώτες, για να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών στην Παθολογική και στα ΤΕΠ της κλινικής.

    Αυτή τη φορά η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας, σκέφτηκε έναν άλλο τρόπο για να καταφέρει να μπαλώσει το πρόγραμμα εφημεριών για το δεύτερο μισό του Μαΐου, στέλνοντας εντέλλεσθε προς τους τρεις Ογκολόγους του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή ωστόσο προσκρούει στην άρνηση των Ογκολόγων να προβούν σε “αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας”, αφού όπως τονίζουν μπορεί το ένα σκέλος της ειδικότητάς τους να αφορά στην Παθολογία ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους αφορά στην ειδικότητά τους, την Ογκολογία.

    Την ίδια ώρα την απόγνωσή της εξέφρασε μιλώντας στον «Π» η επιμελήτρια Ά της Παθολογικής του Μποδοσάκειου, Ζόριτσα Λάζοβιτς: «Έχουμε μείνει δύο γιατροί στην κλινική, γιατί ο τρίτος Παθολόγος ο κ. Μητσιάνης εργάζεται στα εξωτερικά ιατρεία και έχει φύγει πλέον και ο τελευταίος ειδικευόμενος τέλη Απριλίου. Η κατάσταση στην κλινική είναι πάρα δύσκολη. Εφημερεύουμε μέρα παρά μέρα με τον κ. Σταυρουλάκη και δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε εξαντληθεί σε ανθρώπινο επίπεδο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους ασθενείς, εάν θα διακομισθούν σε άλλο νοσοκομείο ή θα βρεθεί κάποια λύση για τις εφημερίες.»

    Η κ. Λάζοβιτς επισήμανε μάλιστα ότι «σήμερα Δευτέρα δεν υπήρξε και γιατρός στα ΤΕΠ της Παθολογικής. Τις περισσότερες μέρες είναι καλυμμένα τα πρωινά τα ΤΕΠ, αλλά κάποιες μέρες δεν έρχονται μερικοί γενικοί ή αγροτικοί γιατροί και μένουν ακάλυπτα τα ΤΕΠ και ξαφνικά καλούμαστε εμείς ενώ έχουμε την κλινική με 30 αρρώστους να κατεβαίνουμε και στα ΤΕΠ. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα εφημερίες. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ επικίνδυνα, γιατί εάν τύχουν δύο επείγοντα περιστατικά την ίδια ώρα θα πεθάνει ο ένας. Κρίμα, γιατί όσο πάμε τα πράγματα γίνονται και χειρότερα.»

    Ο αναπληρωτής διοικητή του Μποδοσάκειου και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ μέχρι νωρίς το απόγευμα επιδίδονταν σε διαβουλεύσεις με γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθεί τουλάχιστον η σημερινή εφημερία, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» δέχθηκε γιατρός Νεφρολόγος του νοσοκομείου να καλύψει εφημεριακά  την Παθολογική για τη σημερινή μέρα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέο έμφραγμα στην Παθολογική του Μποδοσάκειου – Ακάλυπτες οι εφημερίες έως 28 Μαΐου Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top