• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

    Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Κινητοποίηση ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις - Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης Γιόρτασαν την Ημέρα του Νοσηλευτή

    Γιόρτασαν την Ημέρα του Νοσηλευτή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης (video-φωτο)

    ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΤΙΤΑΝΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

    Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, παρουσία νοσηλευτών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες και τοποθετήσεις και συνεχίστηκε μουσικά, αφού τους εργαζόμενους διασκέδασαν οι Βαγγέλης Τζιμόπουλος (κιθάρα - τραγούδι) και Κωνσταντίνα Τεντόγλου (τραγούδι).
    […]
    Περισσότερα εδώ

    Πηγή: prlogos.gr
    ***
    Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Κινητοποίηση ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις

    Πηγή: 902.gr

    Συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας 8 πμ - 12 μ. με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και διεκδικώντας επίλυση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
    Αποκλεισμένες οι εισόδοι του Υπ. Εργασίας από αστυνομικές δυνάμεις

    Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία επιδίωξαν συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να του θέσουν το αίτημα της ένταξης των νοσηλευτών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Ωστόσο, η συνάντηση με τον υπουργό δεν έγινε, καθώς από το υπουργείο τους παρέπεμπαν σε συνάντηση με άλλους αξιωματούχους που απλά θα μετέφεραν τα αιτήματα, γεγονός που συνάντησε την άρνηση των εργαζομένων. Στην είσοδο του υπουργείου ήταν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, έχοντας κλείσει τις πόρτες.
    Το μπλόκ της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

    Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Εργασίας, η Όλγα Σιάντου, μέλος της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, τους κάλεσε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να μην περάσει στην πράξη ο νόμος-λαιμητόμος για Ασφαλιστικό - Φορολογικό και να μπουν εμπόδια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική.

    Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας με πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας όπου συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί, στο πλαίσιο της σημερινής 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν 8 πμ - 12 μ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή και μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ).  Οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν για την κρατική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, φάρμακα και υλικά.

    Στη στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας συμμετείχαν και οι δυνάμεις Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας. Στο πανό των ταξικών δυνάμεων αναγραφόταν: «Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλοι στους δρόμους. Ξεσηκωμός». Νωρίτερα στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ. (Δείτε εδώ το βίντεο).

    Μετά το τέλος της κινητοποίησης εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ μετέβησαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσουν, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σε  αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία για την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις πάνω από 50 κλειστές κλίνες ΜΕΘ, για το ότι το προσωπικό βρίσκεται κάτω των ορίων ασφαλείας και ότι τα ταμεία των νοσοκομείων αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία: Κινητοποίηση ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις - Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης Γιόρτασαν την Ημέρα του Νοσηλευτή Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top