• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 2 Απριλίου 2016

    Κενά στην εφημεριακή κάλυψη της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου

    Διφορούμενες ανακοινώσεις, εξαγγελίες και κόντρες ιατρών μετατοπίζουν το πρόβλημα

    Πηγή: prlogos.gr

    Με έναν ειδικευόμενο παρέμεινε η χειρουργική κλινική του Μαμάτσειου για τον Απρίλιο αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες του μήνα.

    Το φιλότιμο των γιατρών εξαντλείται και σιγά-σιγά στενεύει ο κλοιός. Τη Δευτέρα ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου κράτησε μόνος του όρθιο το τμήμα με αρκετά περιστατικά να έρχονται από Πτολεμαΐδα. Ακόμα δεν είναι δυνατό να συνταχθεί πρόγραμμα του μήνα.

    Ανάλογα δύσκολη είναι και η κατάσταση στην παθολογική του Μαμάτσειου με κενά σε πέντε μέρες του Απριλίου χωρίς εφημερίες. Με τις συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας να ολοκληρώνονται χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα νοσοκομεία μας και το διχασμό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, τις ανακοινώσεις δημιουργίας εντυπώσεων,  αλλά και τις κόντρες μεταξύ του ιατρικού κόσμου να βολεύουν το σύστημα και τους διοικούντες.

    Απορίας άξιο πώς πέφτουν οι ίδιοι οι γιατροί στο παιχνίδι των διοικούντων να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, όταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι η βασική αιτία της υποβάθμισης των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων. Και από την άλλη η Περιφέρεια, ενώ καταρρέουν κλινικές  να εξαγγέλλει μεγαλεπήβολα σχέδια,  τα οποία έστω κι αν τώρα δεν πήραν την έγκριση του υπουργού, σχεδιάζονται εδώ και χρόνια. Και πάλι να ζητά την αυτοεπιβεβαίωσή της με ξεχωριστό δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τον υπουργό μετά και τις υπερβολικές δηλώσεις του Λευτέρη Ιωαννίδη με έντονο τοπικιστικό χρώμα. Λίγη σοβαρότητα από όλους δεν βλάπτει.

    Ι.Π.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κενά στην εφημεριακή κάλυψη της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top