• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

    ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για τη 48ωρη γενική απεργία

    Μαζική συγκέντρωση χτες την Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα

    Πηγή: rizospastis.gr

    Καθοριστικό βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, αποτέλεσε το χτεσινό μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στον Πειραιά και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

    «Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία. Από αύριο κάθε σωματείο συνεδριάζει. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», ήταν το κάλεσμα που ακουγόταν διαρκώς από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, την ώρα που τα μπλοκ των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας έφταναν από τις προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια.

    «Η διάλυση του Ασφαλιστικού δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο! Μας αφορά όλους, διαλύει τις ζωές μας! Εργάτες, φτωχοί αγρότες, μικροί ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες, ενιαία, αγωνιστικά να μπούμε στον αγώνα, για να αποτρέψουμε τη νέα σφαγή!» καλούσε το ΠΑΜΕ, για να απαντήσουν οι συγκεντρωμένοι με το σύνθημα: «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο».

    Κυρίαρχο και το ζήτημα του Φορολογικού, με το σχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης: «Η φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα με κάθε τρόπο και μέσο από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος. Μαζί με το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, έφεραν νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την ίδια στιγμή, φοροαπαλλάσσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τις μεγαλοεπιχειρήσεις από χρέη προς το Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία», ακουγόταν από τα μεγάφωνα.

    Αποψη της συγκέντρωσης στην Ομόνοια
    Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της ΠΣΟ, ο Ινδός Βενκατατσαλάμ, γγ της κλαδικής Οργάνωσης Τραπεζοϋπαλλήλων και Ασφαλιστικών Υπαλλήλων.

    «Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση», σημείωσε μεταξύ άλλων και μετέφερε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των οργανώσεων και των εργαζομένων από 126 χώρες του κόσμου που εκπροσωπεί η ΠΣΟ. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

    Στον Πειραιά

    Τμήμα της πορείας στον Πειραιά
    Μαζική και με παλμό ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ανδρέας Πουλικόγιαννης, από το παράρτημα Πειραιά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και χαιρέτισε ο Αργύρης Παπουτσάκης, από την Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας - Κορυδαλλού.

    Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, που έκανε αίσθηση, καθώς τα μαγαζιά εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτά. Στη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν μαζικά ανακοινώσεις για το Ασφαλιστικό, αλλά και το κάλεσμα του δήμου Πάτρας για συμμετοχή και στήριξη της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας. Επίσης, διαδόθηκε το κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίζει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό.


    • Συγκεντρώσεις στην Αττική έγιναν επίσης στο Λαύριο και στην Ελευσίνα. Ρεπορτάζ από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις άλλες πόλεις, στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για τη 48ωρη γενική απεργία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top