• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

    Έρχονται και νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες πριν τη ψήφιση του ασφαλιστικού

    Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

    Πηγή: prlogos.gr

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αγώνα τους είναι οι αγρότες της περιοχής αλλά και πανελλαδικά, οργανώνοντας κοινή κάθοδο στην Αθήνα ενόψει ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στα Κοίλα Κοζάνης, με τη συμμετοχή αγροτών  από όλη την Ελλάδα, μίλησε στο ράδιοΛόγος ο Μενέλαος Μακρυγιάννης μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού αγροτών και μέλος του μπλόκου Πολυμύλου.

    "Ο αγώνας των αγροτών είναι διαρκής. Είμαστε μπροστά στο γκρεμό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε . Τα 45 μπλόκα που μετέχουν στο συντονιστικό αγροτών συναντήθηκαν στα Κοίλα με σκοπό να κάνουν αποτίμηση του αγώνα τους , να εξάγουν συμπεράσματα και να κάνουν κριτική για τον αγώνα 45 ημερών που προηγήθηκε, καθορίζοντας τη στάση τους ενόψει ψήφισης του ασφαλιστικού το οποίο είναι "λιμοκτόνος" για τους αγρότες , οδηγώντας τους στο χείλος του γκρεμού" είπε χαρακτηριστικά.

    Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από νέες κινητοποιήσεις, λέει ο κ. Μαρυγιάννης  σημειώνοντας πως ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που πλήττεται άμεσα και πλήττει περισσότερο. "Εξαρτάται από καιρικές συνθήκες, το κράτος, τη διεθνή αγορά,  δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από κινητοποιήσεις", σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης . Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου, λέγοντας πως ο διάλογος ήταν "προσχηματικός", καταγγέλλοντας πως έκλεισαν την πόρτα στον ίδιο προκειμένου να μην ακουστεί η αλήθεια.

    Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση των τοπικών βουλευτών, λέγοντας πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση για διάλογο, πέρα από τα όσα είχαν ειπωθεί στην περίφημη σύσκεψη προ ημερών, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις που πάρθηκαν στα Κοίλα, τόνισε πως αρχικά αποφασίστηκε να διευρυνθεί η συντονιστική επιτροπή, με στόχο μια μαζική συμμετοχή. Αποφασίστηκε, εν κατακλείδι, κάθοδος στην Αθήνα, πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Τα μέτρα δεν αφορούν μέρος των αγροτών, τόνισε ο ίδιος, ζητώντας τη συμμετοχή όλου του κόσμου. "Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα", είπε κλείνοντας.

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έρχονται και νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες πριν τη ψήφιση του ασφαλιστικού Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top