• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

    Δεν έγινε η συζήτηση για την υγεία στην ΠΕΔ λόγω απουσίας των δημάρχων!

    Διαβάστε:





    ***
    Τι λένε Ιωαννίδης και Βοσκόπουλος! (video)

    Τι απαντάει ο πρόεδρος της ΠΕΔ: "Δεν υπάρχει θέμα απαξίωσης"

    Πηγή: prlogos.gr

    Αναβλήθηκε, τελικά, η συζήτηση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας , μιας και τα περισσότερα μέλη της ΠΕΔ απουσίαζαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία για τη συνεδρίαση! Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτό είναι πρωτοφανές, καθώς ουδέποτε έχει αναβληθεί συνεδρίαση λόγω απουσίας δημάρχων. 

    Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια συζήτηση που ζήτησε επιτακτικά να γίνει, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και συνυπόγραψαν ακόμη 4 μέλη της ΠΕΔ (οι δήμαρχοι Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Δεσκάτης και το μέλος κ. Δινοπούλου), ωστόσο η συζήτητη δεν μπόρεσε να γίνει γιατί η δήμαρχοι γύρισαν την "πλάτη" τους στη συνεδρίαση που θα είχε ως θέμα της το καυτό θέμα της υγείας και συγκεκριμένα την απόφαση να προταθεί το Μποδοσάκειο ως Περιφερειακό.

    Στη συνεδρίαση της Δευτέρας βρίσκονταν παρόντες μόνον ο πρόεδρος και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, καθώς και οι δήμαρχοι: Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος . Επίσης, βρισκόταν παρούσα το μέλος κ. Βάγια Δινοπούλου.

    Ο Λευτέρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση, εξέφρασε τις διαφωνίες του τόσο ως προς τη διαδικασία αλλά και ως προς το περιεχόμενο, λέγοντας πως θα έπρεπε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να αναβληθεί εφόσον ο δήμαρχος αρχικά είχε ενημερώσει για την απουσία του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να μπει διχαστικά στην κουβέντα, αλλά με όρους αντικειμενικούς να συζητηθεί για τον πως θέλουν όλοι τον νοσοκομειακό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας. Ο ίδιος κατήγγειλε τις πολιτικάντικες και τοπικιστικές πολιτικές λογικές , ενώ την απόφαση της ΠΕΔ την χαρακτήρισε πρόχειρη και χωρίς λογική.   "Οι κλινικές κινδυνεύουν με κλείσιμο κάθε Σαββατοκύριακο. Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν", σημείωσε με νόημα, απαντώντας πως δεν πρέπει να γίνεται μια κουβέντα με επικοινωνιακούς όρους. Ο δήμαρχος μετά την άρνηση των δημάρχων να παραστούν στη συνεδρίαση ζήτησε να οριστεί νέα συνέλευση για ημέρα στην οποία θα έχουν συμφωνήσει οι δήμαρχοι. Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Κοζάνης έχει ραντεβού για το θέμα μέσα στην εβδομάδα με τον Υπουργό Υγείας, στον οποίο θα θέσει όλα τα ζητήματα, ενώ όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος θα τεθούν και οι διαφωνίες του για τον χωροταξικό σχεδιασμό που κατέθεσε ο περιφέρεια.

    Τι απαντάει ο πρόεδρος της ΠΕΔ: "Δεν υπάρχει θέμα απαξίωσης"

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος απάντησε πως η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί οι δήμαρχοι είχαν άλλες υποχρεώσεις ή ήταν άρρωστοι ή είχαν συμβούλια προγραμματισμένα. Απάντησε πως δεν υπάρχει θέμα απαξίωσης στον Λευτέρη Ιωαννίδη, ενώ διευκρίνησε πως σε ό,τι αφορά το θέμα της προηγούμενης απόφασης, αυτή ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμαρχος Βοΐου είχε αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία. Διευκρίνισε μάλιστα πως ο μόνος που έφερε αντιδράσεις ήταν ο Άγγελος Αγγελόπουλος από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ απάντησε επίσης πως είχε προηγηθεί και παλαιότερη απόφαση της ΠΕΔ στην οποία προτάθηκε το Μποδοσάκειο ως νοσοκομείο Περιφερειακό ή ειδικού σκοπού. Σε ό,τι αφορά την απαξίωση που καταλόγισαν στην ΠΕΔ άλλοι φορείς του ιατρικού κόσμου, ο πρόεδρος του σώματος απάντησε πως η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και όποιος ήθελε μπορούσε να παραστεί.

    Δείτε τι δήλωσε ο Λευτέρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του καθώς και ο πρόεδρος της ΠΕΔ για τη μη προσέλευση των συναδέλφων του στη συνεδρίαση:

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δεν έγινε η συζήτηση για την υγεία στην ΠΕΔ λόγω απουσίας των δημάρχων! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top