• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

    ΣΕΕΕΝ: Ποιανού εκπρόσωπος είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ;

    Την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η σκληρή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. (σφαγιασμός στις συντάξεις, η φοροληστεία ,ιδιωτικοποιήσεις κ.α).

    Την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες των εργαζομένων και απαιτείται περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεν βρήκε να κάνει ούτε ένα σχόλιο για την απεργία της 12 Νοέμβρη, να πει τίποτα για την απλήρωτη δουλειά στο δουλεμπόριο, για τους μισθούς πείνας στα οκτάμηνα, για τη σφαγή των συντάξεων και την αύξηση ορίων εργασίας, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, την φοροληστεία μέσω των τροφίμων και της εκπαίδευσης (ΦΠΑ 23%) κ.α. Δεν είπε κουβέντα για τις προβλέψεις του μνημονίου για την παραπέρα απελευθέρωση/ιδιωτικοποίηση του κλάδου με τις τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και για το λαό συνολικά(χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, μείωση μισθών, αύξηση της τιμής της ηλ. ενέργειας κ.α) αλλά αξιοποίησε το βήμα που έλαβε από τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα για να κάνει τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε.

    Ανέλαβε το ρόλο του εκπροσώπου των μετόχων της ΔΕΗ (Κράτος – Ιδιωτικά funds) για την πολιτική τους για τη διαχείριση πελατών. Κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο(δηλαδή στην εξαθλίωση), απειλεί το λαό  προαναγγέλλοντας νέες αυξήσεις στη τιμή του ρεύματος σε περίπτωση που δεν δεχτεί να κόβουν το ρεύμα στους γείτονες, στα αδέρφια, τα ξαδέρφια του καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

    Η αναλγησία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού φαίνεται και στην αντιπαράθεση για το αν κάποιος θα πρέπει να πληρώσει, τη ΔΕΗ , το νερό, τον ΟΤΕ κτλ. Καλεί δηλαδή τον λαό να επιλέξει ποια βασική ανάγκη θα ικανοποιήσει και ποια όχι, έχοντας σαν δεδομένο ότι πρέπει να στερηθεί σίγουρα κάποια.

    Αυτός είναι ο ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Έχουν αναλάβει καταμερισμό στη νέα επίθεση που δέχεται ο λαός. Δεν πήραν κανένα μέτρο για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας και αυτό το γνωρίζει το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο. Έχουν παραλύσει τις μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς. Τώρα καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την κατάσταση, τη λογική των «ισοδυνάμων» με τα οποία η κυβέρνηση παραπλανεί το λαό και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι  με ένα τροφείο μπορείτε να εξαγοράσετε την συγκατάθεση των εργαζομένων. Είναι προκλητικό να αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι τους οποίους «εκπροσωπείτε» συμφωνούν απόλυτα με αυτή τη λογική. 

    Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και  μέσα από μαζικές διαδικασίες να ξεπεράσουν τον εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.  Με συνελεύσεις , συσκέψεις να οργανώσουμε το επόμενο βήμα ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Να εκφραστούν οι διαθέσεις που ανέδειξε η απεργία της 12 Νοέμβρη.

    ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ

    Πηγή: kozani.tv
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΕΕΕΝ: Ποιανού εκπρόσωπος είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ; Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top