• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 16 Μαΐου 2015

    Σύλλογος Οικογενειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας: «Ζητάμε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης γενικών γιατρών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας»!

    Ο σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με εύλογη έκπληξη και αγανάκτηση έλαβε γνώση του με άρ. Πρωτ. 14432 εγγράφου απο την 3ή ΥΠΕ που αφορά τη μετακίνηση Γενικων Ιατρών απο Κέντρα Υγείας του νόμου Κοζάνης για κάλυψη εφημεριών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαιδας.

    Ιδίως ο εξαναγκασμός Γενικών Ιατρών να εφημερεύουν σε νοσοκομεία που ούτε κάν διαθέτουν αυτόνομα Τ.Ε.Π. χωρίς μετεκπαίδευση στην Επείγουσα Ιατρική είναι πράξη παράνομη.

    Αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας και έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε έννοια Ιατρικής Δεοντολογίας.

    Προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με την Με αριθμό Α3α/οικ. 1164/23.01.1990 Υπουργική Απόφαση ορίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι «οι ιατροι που κατέχουν θέσεις των Κ.Υ. Μπορεί να προσφέρουν εναλλακτικά τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομειο (στα αντίστοιχα τμήματα της ειδικότητας τους) με εξαίρεση όσους διορίζονται στις θέσεις «Γενικής Ιατρικής….»

    Η διαπιστωμένη έλλειψη ιατρικού προσωπικού η οποία ειναι χρονια κατάσταση στα νοσοκομεία μας δεν ειναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την ανεξέλεγκτη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού.

    Ζητούμε άμεσα την ανάκληση του με Άρ. Πρωτ. 14432 εγγράφου της 3ης ΥΠΕ … Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στη άσκηση κάθε προβλεπόμενου μέσου για την προστασία των έννομων δικαιωμάτων μας.

    Πηγή: Kozanimedia
    ***
    Άνοιξε «πόλεμο» με τους γενικούς γιατρούς ο νέος διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος

    Στέλνει….8 γενικούς στο Μποδοσάκειο για να καλύψουν τις εφημερίες

    Νέο μείζον ζήτημα στον ιατρικό κόσμο της περιοχής έρχεται να δημιουργήσει η απόφαση του νέου διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργου Κίρκου (πρώην γ.γ. Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας) να σταλούν οχτώ γενικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες του Μαϊου!

    Το σχετικό έγγραφο, που παρουσιάζει το Kozanimedia, έχει ημερομηνία 14 Μαϊου και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη αναστατωση ανάμεσα στους γενικούς γιατρούς της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων, μάλιστα, με αναρτήσεις τους σε social media κάνουν λόγο για «έναρξη πολέμου»!

    Πηγή: Kozanimedia
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σύλλογος Οικογενειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας: «Ζητάμε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης γενικών γιατρών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας»! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top