• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 16 Μαΐου 2015

    Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης: Πορεία την Κυριακή 17 Μάη 2015

    Εκ­κί­νη­ση: 7 μ.μ. Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Νταμάρια)

    Τερ­μα­τι­σμός: 8 μ.μ. Κεντρ. Πλατεία Κοζάνης

    H Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ) φέτος συ­μπλη­ρώ­νει 60 χρό­νια ζωής και δρά­σης. 60 χρό­νια αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών αγώ­νων στη χώρα μας και διε­θνώς μέσω του Πα­γκο­σμί­ου Συμ­βου­λί­ου Ει­ρή­νης (ΠΣΕ), για ένα ει­ρη­νι­κό μέλ­λον, χωρίς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους, φτώ­χεια κι εκ­με­τάλ­λευ­ση. Η ΕΕΔΥΕ συ­νε­χί­ζει και εντεί­νει την αντι­ϊ­μπε­ρια­λι­στι­κή – φι­λει­ρη­νι­κή πάλη απευ­θύ­νο­ντας πλατύ κά­λε­σμα συμ­με­το­χής στην Πο­ρεία Ειρήνης.

    Η Πο­ρεία Ειρήνης γί­νε­ται σε συν­θή­κες που τα ση­μά­δια της κα­πι­τα­λι­στι­κής κρί­σης στο κορμί του λαού είναι έντο­να και το κε­φά­λαιο ενι­σχύ­ει τις βά­σεις για αύ­ξη­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας του την επό­με­νη πε­ρί­ο­δο.Τα ερ­γα­τι­κά-λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα οξύ­νο­νται, συ­νε­χί­ζε­ται η υψηλή ανερ­γία και η φτώ­χια στην Ελ­λά­δα και σε όλο τον κόσμο. Στην πε­ριο­χή μας και ευ­ρύ­τε­ρα, ξε­δι­πλώ­νο­νται οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές εκ­στρα­τεί­ες, οι πό­λε­μοι για το μοί­ρα­σμα των ενερ­γεια­κών πόρων, των δρό­μων με­τα­φο­ράς τους και γε­νι­κό­τε­ρα των αγο­ρών. «Ο πό­λε­μός τους σκο­τώ­νει ό,τι άφησε όρθιο η ει­ρή­νη τους».

    Στη χώρα μας οι ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες που καλ­λιέρ­γη­σε η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ –ΑΝΕΛ σχε­τι­κά με την ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών στρω­μά­των αποκα­λύ­φθη­καν μέσα στο τρί­μη­νο που πέ­ρα­σε από τις εκλο­γές. Η κα­τά­στα­ση της ερ­γα­τι­κής τάξης, των λαϊ­κών στρω­μά­των χει­ρο­τε­ρεύ­ει. Η εξέ­λι­ξη των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, συ­γκυ­βέρ­νη­σης, Ευ­ρω­ζώ­νης, ΔΝΤ επι­βε­βαιώ­νει πως κοινή βάση των συ­νο­μι­λιών απο­τε­λεί η χρη­μα­το­δό­τη­ση και η ενί­σχυ­ση των με­γά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων.

    Οι λί­στες με τις ανα­διαρ­θρώ­σεις με­γα­λώ­νουν και ο λο­γα­ρια­σμός στέλ­νε­ται στο λαό: ασφα­λι­στι­κό, ερ­γα­σια­κά, μεί­ω­ση συ­ντά­ξε­ων, φο­ρο­α­φαί­μα­ξη των λαϊ­κών στρω­μά­των, νέα μέτρα μό­νι­μου χα­ρα­κτή­ρα. Είναι πλέον κα­θα­ρό σε όλους ότι οι δε­σμεύ­σεις της συ­γκυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ –ΑΝΕΛ, ανε­ξάρ­τη­τα από το πως θα ονο­μα­στούν, οδη­γούν σε μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας με νέα αντι­λαϊ­κή συμ­φω­νία, συ­νέ­χι­ση των ελέγ­χων, της επο­πτεί­ας των μη­χα­νι­σμών της Ε.Ε και της Τρόι­κας, τις ΗΠΑ σε ρόλο «τί­μιου δια­με­σο­λα­βη­τή».

    Η απο­κα­λού­με­νη πο­λυ­διά­στα­τη εξω­τε­ρι­κή πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης απο­δει­κνύ­ε­ται επι­κίν­δυ­νη, εμπλέ­κει το λαό μας σε πε­ρι­πέ­τειες. Μετά τις πρώ­τες δη­λώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού ότι θα συ­νε­χι­στεί ο προ­σα­να­το­λι­σμός κι η συμ­με­το­χή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς ορ­γα­νι­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακο­λού­θη­σαν τα περί «στρα­τιω­τι­κής δι­πλω­μα­τί­ας», «θρη­σκευ­τι­κής δι­πλω­μα­τί­ας» και της «αξιο­ποί­η­σης» της γε­ω­στρα­τη­γι­κής θέσης της χώρας με το βο­λι­κό πρό­σχη­μα αντι­με­τώ­πι­σης του «ισλα­μι­κού κρά­τους» και της «προ­στα­σί­ας των χρι­στια­νι­κών πλη­θυ­σμών» που χώνει τη χώρα μας ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, σε νέες επεμ­βά­σεις και πο­λέ­μους με έπα­θλο την ισχυ­ρο­ποί­η­ση των συμ­φε­ρό­ντων των μο­νο­πω­λί­ων από την εκ­με­τάλ­λευ­ση των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και των δρό­μων ενέρ­γειας.

    Στην πράξη έχει απο­δει­χθεί πόσο πα­ρα­πλα­νη­τι­κή είναι η αντί­λη­ψη ότι μπο­ρούν να συμ­βα­δί­ζουν τα συμ­φέ­ρο­ντα της πλου­το­κρα­τί­ας με αυτά των λαϊ­κών στρω­μά­των. Αυτό άλ­λω­στε απο­τε­λεί ιστο­ρι­κό δί­δαγ­μα από την με­γά­λη αντι­φα­σι­στι­κή νίκη των λαών ενά­ντια στο φα­σι­σμό-να­ζι­σμό. Είναι επί­σης η βα­σι­κή αιτία που 70 χρό­νια μετά συ­νε­χί­ζε­ται η συ­στη­μα­τι­κή δια­στρέ­βλω­ση της ιστο­ρι­κής αλή­θειας από τους κα­πι­τα­λι­στές και τους πρό­θυ­μους συ­νερ­γά­τες-απο­λο­γη­τές τους.Tο τε­λευ­ταίο διά­στη­μα μια σειρά απο­φά­σε­ων και με­θο­δεύ­σε­ων της συ­γκυ­βέρ­νη­σης ενέ­πλε­ξαν βα­θύ­τε­ρα τη χώρα στις εν­δοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κές συ­γκρού­σεις:

    • Η πρό­σφα­τη από­φα­ση του Συμ­βου­λί­ου Εξω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων της ΕΕ για στρα­τιω­τι­κή δράση σε Συρία – Ιράκ και Λιβύη υπήρ­ξε ομό­φω­νη με την Ελ­λά­δα να συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στις πο­λε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες.
    • Το ορ­μη­τή­ριο της Σού­δας, το Να­τοϊ­κό στρα­τη­γείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, Κιλ­κίς, Λά­ρι­σας, Ακτί­ου κι άλλες υπο­δο­μές δια­τη­ρού­νται με ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο.
    • Πυ­κνώ­νει η συμ­με­το­χή στις Ευ­ρω­α­τλα­ντι­κές στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις συ­νεκ­παί­δευ­σης, χει­ρι­σμού κρί­σε­ων και στην υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου δρά­σης ετοι­μό­τη­τας του ΝΑΤΟ.
    • Η συ­γκυ­βέρ­νη­ση παίρ­νει επί­σης μέρος στην προ­ε­τοι­μα­σία για εν­δε­χό­με­νη Ευ­ρω­να­τοϊ­κή σύ­γκρου­ση με τη Ρωσία με αφορ­μή το ζή­τη­μα της Ου­κρα­νί­ας.
    • Οι πρό­σφα­τες δη­λώ­σεις του Υπουρ­γού Άμυ­νας για κοινή εκ­με­τάλ­λευ­ση των ενερ­γεια­κών πόρων του Αι­γαί­ου με τις ΗΠΑ υπο­νο­μεύ­ουν τα κυ­ριαρ­χι­κά δι­καιώ­μα­τα της χώρας.
    Για τους πα­ρα­πά­νω λό­γους, σή­με­ρα, το αντιιμπερι­αλιστικό – φι­λει­ρη­νι­κό κί­νη­μα έχει πρό­σθε­τα κα­θή­κο­ντα. Στην ενη­μέ­ρω­ση και την προ­ε­τοι­μα­σία του λαού για την έντα­ση της πάλης ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πο­λι­τι­κή, συ­ντο­νι­σμέ­να με το ερ­γα­τι­κό-λαϊ­κό κί­νη­μα για να συμ­βάλ­λου­με στην αντι­με­τώ­πι­ση κάθε εί­δους συμ­με­το­χής της αστι­κής τάξης της χώρας σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό πό­λε­μο.

    Ο αγώ­νας για τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες χρειά­ζε­ται να συν­δε­θεί και να συ­ντο­νι­στεί με την πάλη ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους και τις αι­τί­ες που τους γεν­νούν, να διεκ­δι­κή­σει ο λαός τον πλού­το που πα­ρά­γει. Όσο υπάρ­χουν οι αι­τί­ες, όσο υπάρ­χει η κα­πι­τα­λι­στι­κή μήτρα που γεννά τους πο­λέ­μους, η από­στα­ση ανά­με­σα στην «ει­ρή­νη με το πι­στό­λι στον κρό­τα­φο» και στον πό­λε­μο δεν είναι με­γά­λη.Ση­μα­ντι­κός σταθ­μός σε αυτή την προ­σπά­θεια είναι η συμ­με­το­χή στην Πο­ρεία Ειρήνης που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Κυ­ρια­κή 17 Μάη 2015.Έτσι τι­μά­με τον Γρη­γό­ρη Λα­μπρά­κη και τους συ­νο­δοι­πό­ρους του, το Ν.Νι­κη­φο­ρί­δη και Γ. Τσα­ρου­χά και όλους τους μάρ­τυ­ρες-ήρω­ες που οδή­γη­σαν στα βή­μα­τά τους γε­νιές και γε­νιές αγω­νι­στών μέχρι σήμε­ρα.

    Συ­νε­χί­ζου­με τον αντιιμπερι­αλιστικό αγώνα. Συμ­με­τέ­χου­με όλοι στη Πο­ρεία Ειρήνης, δυ­να­μώ­νου­με την πάλη μας :


    ΚΑΜ­ΜΙΑ ΣΥΜ­ΜΕ­ΤΟ­ΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΠΟ­ΛΕ­ΜΟΥΣ
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥ­ΡΩ­Α­ΤΛΑ­ΝΤΙ­ΚΕΣ ΒΑ­ΣΕΙΣ
    ΑΠΟ­ΔΕ­ΣΜΕΥ­ΣΗ ΑΠΟ ΝΑ­ΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙ­ΚΟ­ΚΥ­ΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης: Πορεία την Κυριακή 17 Μάη 2015 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top