• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

    Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) Παράρτημα Πτολεμαίδας: Γενική Συνέλευση Σάββατο 4/4/2015 στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος)στις 19:00

    Τα ναρκωτικά είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας που αυξάνεται η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, η αλλοτρίωση, η φθορά αξιών και ιδανικών κυρίως της νεολαίας, που αναγορεύεται το κέρδος και ο ατομικισμός σε υπέρτατη αξία, που προωθείται η ναρκω-κουλτούρα και γενικά η κουλτούρα της σήψης και της παρακμής.

    Η περιοχή μας, έγινε πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης ακόμα και σε πανελλαδικά ΜΜΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών που αντιμετωπίζει. Σχεδόν σε καθημερινή βάση η αστυνομία κάνει συλλήψεις για κατοχή, διακίνηση και αγορά ναρκωτικών ουσιών. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και συμμετοχή ανηλίκων.

    Η αποκλειστικά ιατρική προσέγγιση του προβλήματος εστιάζει μόνο στο σύμπτωμα και όχι στην αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση. Το ΕΣΥΝ έχει διαμορφώσει μέσα από την Πανελλαδική πείρα των παραρτημάτων του, ολοκληρωμένη πρόταση για την πρωτογενή πρόληψη στη χώρα μας.

    Η πολιτική της νέας κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, οδηγούν στην απαξίωση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, στο κλείσιμο Κέντρων Πρόληψης, στην υποστήριξη των προγραμμάτων υποκατάστασης με προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον επιστημονικό προσωπικό.

    Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, στις οικογένειες που ζούνε το δράμα και τον κίνδυνο εξάπλωσης των ναρκωτικών, στους νέους που πασχίζουν για τον απεγκλωβισμό τους. Ανησυχούμε γιατί η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει πάρει στις μέρες μας επιδημικές διαστάσεις.

    Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας για τη δημιουργία μετώπου ενάντια στις κατευθύνσεις για διαχωρισμό σκληρών – μαλακών, για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ, για κλείσιμο προγραμμάτων όπως το Πρόγραμμα “ΣΤΡΟΦΗ” του ΚΕΘΕΑ που απευθύνεται σε έφηβους 13 – 21 ετών, για την προώθηση των προγραμμάτων υποκατάστασης και το κλείσιμο των στεγνών προγραμμάτων. Με επίκεντρο της όλης δράσης να είναι η πάλη ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά με προτεραιότητα στην πρόληψη.

    Το παράρτημα Πτολεμαΐδας του Ε.ΣΥ.Ν., αναγνωρίζοντας το οξυμένο πρόβλημα στην περιοχή, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις οικογένειες τους, μαζί με τα σωματεία της περιοχής που θέλουν να παλέψουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όλους τους μαζικούς φορείς που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά και τους νέους, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι εκπαιδευτικών, μαθητικά συμβούλια, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους να συμμετέχουν το Σάββατο 4 Απριλίου στις 19:00 στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος) όπου θα γίνει συζήτηση και θα εκλεγεί η νέα Διοίκηση.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) Παράρτημα Πτολεμαίδας: Γενική Συνέλευση Σάββατο 4/4/2015 στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος)στις 19:00 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top