• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

    Έγινε η σύσκεψη, 31/3/2015, για την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή και ειδικότερα για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

    e-kozani: Τα αποτελέσματα από "συντονισμούς, συσκέψεις και σκληρούς αγώνες των αρμοδίων φορέων" τα έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις... Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με διεκδίκηση και σκληρό ταξικό αγώνα.
     ***
    Άγγελος Αγγελόπουλος: «Η κοινωνία πρέπει να φωνάξει πως θέλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

    Πρόταση Περιφέρειας, ως κίνητρο για να έρθουν γιατροί στην περιοχή μας, να τους προσφέρει για τη διαμονή τους τα διαμερίσματα που ανήκουν στα ΣΟΑ (Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών)

    3.800 ρεπό δεν δόθηκαν στο σύνολό τους για το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Κοζάνης

    Σύσκεψη για την κατάσταση της υγείας στην περιοχή και ειδικότερα για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η Νοσοκομειακή Επιτροπή και το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο». Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρής Καρυπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Υγείας κ.κ. Κεχαγιάς και Γιαννακίδης, καθώς και ο πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης, Μανώλης Κουτσοσίμος. O Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος ζήτησε την κινητοποίηση της κοινωνίας και να «απαιτήσει», όπως είπε: «ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ενώ πρόσθεσε, «εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, κοντεύουμε να εξαφανιστούμε… Εργαζόμαστε πάρα πολλές ώρες, δε νομίζω πως θα αντέξουμε για πολύ ακόμη….»

    Ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων υγείας Κοζάνης κ. Δημήτρης Ντέντης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «από το 2010 μέχρι το 2015, έχουν συνταξιοδοτηθεί 15.000 εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και δεν έχει προσληφθεί κανείς. Τα νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, ενώ στην Κοζάνη χρωστάνε 3.800 Ρεπό…». Τέλος ο κ. Σταύρος Γιαννακίδης μίλησε για τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, κ. Κουρουμπλή για τη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την οποία, οι κλινικές να στελεχωθούν άμεσα, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί να διοριστούν 15 γιατροί (χρειάζονται ακόμη 25 επικουρικοί γιατροί με τριετή θητεία). Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της Περιφέρειας ώστε να έχουν το κίνητρο οι γιατροί να έρθουν στη Δυτική Μακεδονία, είναι η επιχορήγηση ενοικίου από την Περιφέρεια ή μια εναλλακτική λύση, να παραχωρηθούν για τη διαμονή τους τα διαμερίσματα που ανήκουν στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (περιοχή ΔΑΚ Κοζάνης), μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης,  Πάνο Καμμένο. Επίσης άλλη μια πρόταση είναι να μοριοδοτείται η τριετής επικουρική θητεία.

    Θανάσης Τέγος

    Πηγή: kozan.gr
    ***
    Διαβάστε:
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έγινε η σύσκεψη, 31/3/2015, για την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή και ειδικότερα για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top