• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Απ' όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη στην Αθήνα

    Οι βασικές διεκδικήσεις

    Σε ό,τι αφορά τις βασικές διεκδικήσεις, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στάθηκαν στα εξής:
    • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του 2010. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε ειδικές ομάδες όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας.
    • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων 2084/92, 3655/08, 3863-3865/10, 4046-4050/12. Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
    • Επαρκής χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, εξασφάλιση και εγγύηση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.
    • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
    • Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί η προϋπόθεση της ύπαρξης 50 ενσήμων για τη θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας όλων των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις.
    • Να καλύψει το κράτος και να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ζημιές από τη δέσμευση των αποθεματικών για δεκαετίες, τις ζημιές από το τζογάρισμα σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ. Αμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών.
    ***
    Εδωσαν συνέντευξη Τύπου χτες, ενόψει της συγκέντρωσης στις 19 Ιούνη στην Αθήνα

    Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των συνταξιούχων
    Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό, που θα γίνει στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυναν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, Εμπόρων, ΟΤΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΝΑΤ.

    Οι παραπάνω οργανώσεις, που εκπροσωπούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια απόμαχους της δουλειάς, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με πανελλαδική κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό, διοργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες δεκάδες περιφερειακές συνελεύσεις, για την ενημέρωση των συνταξιούχων γύρω από τις εξελίξεις στις συντάξεις και το Ασφαλιστικό. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας απευθύνουν και δεκάδες συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

    Παρουσιάζοντας τα προβλήματα και το πλαίσιο της κινητοποίησης, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων οργανώσεων, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι «οι συνεχείς περικοπές των επικουρικών συντάξεων που έχουν γίνει "φύλλο και φτερό" σηματοδοτούν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων) την κατάργησή τους». Προειδοποίησαν ότι οι ανατροπές στα επικουρικά ταμεία «επιβεβαιώνουν τον προσανατολισμό για εδραίωση της ιδιωτικής Ασφάλισης».

    Εισηγητικά σημειώθηκε επίσης ότι οι νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έρχονται από 1/7/2014 σε πρώτη φάση και ο νέος υπολογισμός των κυρίων συντάξεων, από 1/1/2015, δρομολογούν και νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενώ οι συνταξιούχοι «υποφέρουν και ταλαιπωρούνται από την έλλειψη παροχής έστω και στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας, λόγω των σοβαρών αδυναμιών του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, του ΠΕΔΥ, αφού γιατροί δεν υπάρχουν ούτε και υποδομές, με συνέπεια να πληρώνουν από τις πενιχρές συντάξεις την περίθαλψη, όσοι φυσικά μπορούν».

    Οι προσυγκεντρώσεις των συνταξιούχων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 5.15 μ.μ., στα εξής σημεία:
    • Ομόνοια: Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πελοπόννησος, Νησιά.
    • Σύνταγμα: Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττός, Βύρωνας, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμός, ΟΑΕΕ, Λαύριο, Λούτσα, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ, Σωματείο Εφημεριδοπωλών.
    • Κάνιγγος: Αθήνα, Πειραιάς, Αγ. Παρασκευή, Αιγάλεω, Ανω Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μέγαρα, Ν. Πέραμος, ΝΑΤ, ΟΣΕ.
    ***
    Προετοιμασία από τα συνδικάτα για τις 19 Ιούνη

    Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη των ναυτεργατών
    Με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς κορυφώνεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για το Ασφαλιστικό, την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ, στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εργατικών συνδικάτων και συνταξιουχικών οργανώσεων.

    Ενόψει της κινητοποίησης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, έκαναν σύσκεψη χτες το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Αποφασίστηκε μέχρι και την τελευταία ώρα να συνεχιστεί η οργανωτική προετοιμασία για τη μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό.
    Στις δεκάδες αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, προστέθηκαν αυτές της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων και σωματείων του κλάδου. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης:
    • Η ΟΕΦΣΕΕ διοργανώνει διευρυμένη ολομέλεια του ΔΣ, με παρουσία σωματείων και εργαζομένων του κλάδου, μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στον κλάδο, όπως η ΣΣΕ και το Ασφαλιστικό. Η συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή 15/6, στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
    • Το ΕΚ Λαυρίου δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 4.30 μ.μ., από το Αγαλμα των Μεταλλωρύχων.
    • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 5.30 μ.μ.
    • Στη συγκέντρωση συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).
    Πηγή: Ριζοσπάστης
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Απ' όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top