• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

    “Μέτωπο” αγώνα ενάντια στην κατάργηση υπηρεσιών και δομών από φορείς και πολίτες της Εορδαίας


    e-KOZANH: Ο λύκος να φυλάει το πρόβατα; "<<Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης, με επιχειρήματα και για το κάθε ζήτημα χωριστά>> είπε η κ. Βρυζίδου που έθεσε για άλλη μια φορά τα κορυφαία ζητήματα που είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το τμήμα Μαιευτικής, το τελωνείο, αλλά και τα γραφεία του ΟΑΕΕ", επίσης "τις επόμενες ώρες και μέρες θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή, καθώς η Δήμαρχος Εορδαίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων".

    Αγώνας λοιπόν με επιχειρήματα και να μην ανησυχούμε, ας παρακολουθήσουμε μακάριοι τις εξελίξεις, οι προύχοντες και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες είναι "σε συνεχή επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων" και στις επόμενες μέρες θα μας σφυρίξουν να δώσουμε μάχες. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Το έχετε ξανακούσει ή ξαναδεί το επεισόδιο "θα δώσουμε σκληρή μάχη για τα συμφέροντα του τόπου"; Αν όχι, προσέξτε τις δηλώσεις όπου κλασικά οι ζωσμένοι στα όπλα προύχοντες και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες κάνουν για μια ακόμα φορά διαπιστώσεις και δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

    ***

    Ηχηρό μήνυμα για δυναμικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της Εορδαίας, έστειλαν οι φορείς από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με αφορμή το ‘’λουκέτο’’ που επιχειρεί να βάλει η πολιτεία στο Υποκατάστημα της Πτολεμαϊδας.

    Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας, ο πρόεδρος του οποίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος επέκρινε την κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει το γραφείο, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 5000 ασφαλισμένους. <<Εάν δεν προσπαθήσουμε και δεν αγωνιστούμε, δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή την πόλη και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η πολιτεία είναι τόσο εχθρική απέναντι σε μια πόλη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τόσες υπηρεσίες και να αποδυναμώνεται έτσι η περιοχή μας>> τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζόπουλος.

    Οι δηλώσεις του, όπως και αυτές του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αναστάσιου Τσιλφίδη, ήταν ιδιαίτερα επικριτικές για τη στάση των βουλευτών της περιοχής, τους οποίους κατηγόρησαν για ανυπαρξία και αδιαφορία.

    Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου παίρνοντας το λόγο ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα διοργανωθεί μια μεγάλη κινητοποίηση, η οποία θα προετοιμαστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας μια μεγάλη για τις συνεχείς αποφάσεις της κυβέρνησης να κλείνει υπηρεσίες στην Πτολεμαϊδα και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των πολιτών. <<Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης, με επιχειρήματα και για το κάθε ζήτημα χωριστά>> είπε η κ. Βρυζίδου που έθεσε για άλλη μια φορά τα κορυφαία ζητήματα που είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το τμήμα Μαιευτικής, το τελωνείο, αλλά και τα γραφεία του ΟΑΕΕ. Σε ότι αφορά στην πρόσφατη εξέλιξη με το τμήμα Μαιευτικής, η Δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε ότι η παρουσία του είναι καθοριστική για την πόλη και θα δοθεί μεγάλος αγώνας για να αναστραφεί η κατάσταση.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Επιμελητηρίου στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του συμβουλίου για την επόμενη εβδομάδα και κάλεσε τους φορείς στο μεσοδιάστημα να συστρατευθούν για την ακύρωση της απόφασης.

    Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες και μέρες θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή, καθώς η Δήμαρχος Εορδαίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

    ***
    Βγαίνει στους δρόμους η Πτολεμαϊδα για τον ΟΑΕΕ



    Στα "κάγκελα" η κοινωνία της Πτολεμαΐδας με την κατάργηση του τμήματος Μαιευτικής Πηγή: kozani.tv
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: “Μέτωπο” αγώνα ενάντια στην κατάργηση υπηρεσιών και δομών από φορείς και πολίτες της Εορδαίας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top