• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

    ΠΑΤΕΚ: ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

    Σε συνέχεια της επίταξης των μέσων μαζικής μεταφοράς και της επιστράτευσης των απεργών στις συγκοινωνίες, είχαμε σήμερα 30/1/2013, ένα νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, με την χρήση βίας, χημικών και την σύλληψη και προσαγωγή στην ΓΑΔΑ 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

    Η διαμαρτυρία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού για τις ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων τις οποίες έχει βάλλει στο στόχαστρο η πολιτική της τρόικα και της τρικομματικής κυβέρνησης, συνάντησε την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό. Από αυτήν δεν εξαιρέθηκαν ούτε και οι παριστάμενοι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Καταγγέλλουμε την πολιτική πυγμής της μνημονιακής κυβέρνησης απέναντι στο εργατικό κίνημα και καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να δώσουν οργανωμένα και συντονισμένα την απάντησή τους, με ενότητα και ανεξαρτησία από την αστική πολιτική και τις κομματικές της παρεμβάσεις στο εργατικό κίνημα.

    Γίνεται πλέον φανερό σε όλους τους εργαζόμενους, πως η αναγκαία αντεπίθεση των λαϊκών εργατικών δυνάμεων και πριν και πάνω από όλα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, απαιτεί την δημιουργία ενός κοινού και συντονισμένου μετώπου αντίστασης και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησής της, όλων των εργατικών δυνάμεων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα.

    Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλούμε τους εργαζόμενους με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα του εργατικού κινήματος, βάζοντας τέλος στον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ανατρέποντας τις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει. 

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
    για τη δημιουργία μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ
    ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
    mail: protaptek@yahoo.gr pas@syte.gr 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΑΤΕΚ: ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top