• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

    Με απόφαση της ΓΣ έληξε η κατάληψη στο Δήμο Κοζάνης

    Παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ από το Kozanimedia για την εξέλιξη των καταλήψεων. Αποκαλυπτική για την ακολουθούμενη τακτική είναι η τελευταία παράγραφος του ρεπορτάζ.
     ***
    Kozanimedia: Eκτός μέτρου διαθεσιμότητας υπαλλήλων ο Δήμος Κοζάνης!

    Κάτω από δέκα (10) και συγκεκριμένα οχτώ (8), είναι οι εργαζόμενοι τους οποίους «πιάνει» το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δήμο Κοζάνης, αφού από τους δεκαεπτά (17) που ανακοινώθηκαν αρχικά οι εννέα (9) φαίνεται πως εξαιρούνται λόγω κοινωνικών (προνοιακών) κριτηρίων. Μάλιστα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των Εργαζομένων στο Δήμο Κοζάνης που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης του Δήμου Κοζάνης Η. Γκέκας τόνισε πως το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν πιάνει τον Δήμο Κοζάνης στην παρούσα φάση.

    Τα όσα ανέφερε έχουν απόλυτη βάση, ωστόσο στελέχη του δήμου μας τονίζουν στο kozanimedia ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα με βεβαιότητα, αν δεν υπάρξει δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται σε συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής με τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου και σε συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων στο Δήμο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.
     ***
    Κατάληψη μόνο στο Γραφείο Προσωπικού

    Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή 261 μελών του, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
    1. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ.
    2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.
    3. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
    4. ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ
    5. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
    6. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    Κοζάνη 30 Νοεμβρίου 2012  
     ***
    ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, συνεχίζει τον αγώνα με καταλήψεις στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Κοζάνης. Η κυβέρνηση με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά την οριζόντια περικοπή του 25% των αποδοχών σε όλους τους ΔΕ ΙΔΑΧ Διοικητικού-Λογιστικού-Γραμματέων, τιμωρώντας τους «απείθαρχους» Δήμους, προσπαθώντας να διασπάσουν το πρωτόγνωρο κύμα αντίδρασης με μεθόδους τρομοκρατίας.

    Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ήδη η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους έχει μειωθεί κατά 60%, ενώ αντίθετα οι παρεχόμενες Υπηρεσίες έχουν πολλαπλασιαστεί και ήδη από 01.01.2013 θα προστεθούν στους Δήμους 213 νέες αρμοδιότητες.

    Το ποσοστό της συμμετοχής των Δήμων στο κρατικό έλλειμμα είναι μόλις 0,9% παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την παραπληροφόρηση του κόσμου.

    Η απαξίωση των Δήμων έχει ως σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και την αύξηση του κόστους προς τους πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι ήδη έχουν επωμιστεί τα βάρη του παρελθόντος (πρόσφατο παράδειγμα με τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αυξήσεις – νέα αύξηση 30% από 01.01.2013).

    Η μόνη μας δύναμη είναι η ενότητα όλων των πολιτών αυτής της χώρας ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας.

    Απαιτούμε και διεκδικούμε:
    1. Την κατάργηση του οριζόντιου μέτρου της διαθεσιμότητας.
    2. Την έμπρακτη, ουσιαστική, πολιτική και νομική υποστήριξη των Δημάρχων, της Π.Ε.Δ. και της Κ.Ε.Δ.Ε. Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με την διάλυση των Κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
    3. Λέμε ΟΧΙ στις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
    4. Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α. που θα φέρει αναγκαστικές μετατάξεις, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απολύσεις και νέους φόρους στους πολίτες.
    Συνεχίζουμε την κατάληψη και συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τα βάρβαρα μέτρα εξόντωσης των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και κατ’ επέκταση της Ελληνικής κοινωνίας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Με απόφαση της ΓΣ έληξε η κατάληψη στο Δήμο Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top