• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Για το e-ΚΟΖΑΝΗ

  «Οι φιλόσοφοι έχουν απλώς εξηγήσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους, αυτό που έχει σημασία είναι να τον αλλάξουμε». Καρλ Μαρξ.
  ***
  Στον αντίποδα

  της «αντικειμενικής», «πλουραλιστικής», «ανεξάρτητης», «αδέσμευτης» και σε πλήθος άλλων αστικών στερεοτύπων των στρατευμένων στα καπιταλιστικά συμφέροντα του κεφαλαίου και της άρχουσας αστικής τάξης «θεσμικών» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης –ηλεκτρονικών και μη-,

  το e-ΚΟΖΑΝΗ φιλοδοξεί να αντισταθεί στα στερεότυπα που προωθεί η κυρίαρχη αστική αντίληψη και η ηγεμονική αστική ιδεολογία για το ρόλο των στρατευμένων «θεσμικών» ΜΜΕ στη χειραγώγηση της κοινωνικής συνείδησης.

  Το e-ΚΟΖΑΝΗ είναι ένα blog που δεν «παράγει» πρωτογενώς με επαγγελματική δημοσιογραφία, δεν «κυνηγάει την είδηση» και την «αποκλειστικότητα». Φιλοδοξεί να είναι μια προσπάθεια για ενημέρωση χωρίς τα «όρια», τις «δουλείες» και τις «δεσμεύσεις» που κουβαλάει η στρατευμένη στο καπιταλιστικό αστικό μπλοκ εξουσίας «θεσμική ενημέρωση».

  Στην πλημμυρίδα των αντικρουόμενων, αλληλοαναιρούμενων πληροφοριών που σπέρνουν τη σύγχυση, παραλύουν τη σκέψη, αποπροσανατολίζουν και καθιστούν αδύνατη την επεξεργασία τους, το e-ΚΟΖΑΝΗ φιλοδοξεί να «αποσυμφορήσει» αυτή την πλημμυρίδα από πληροφορίες και να συμβάλει, με τις μικρές του δυνατότητες, στην ανάλυση «της συγκεκριμένης κατάστασης» και στην κατανόηση «της συγκεκριμένης πραγματικότητας».

  Για τούτο δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι στρατευμένο με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, του κόσμου της εργασίας και του μόχθου...

  Η συμμετοχή και η συνεισφορά για όποιον το επιθυμεί -με οποιονδήποτε τρόπο- είναι αναγκαία προϋπόθεση και συνθήκη για να πετύχει και να αναπτυχθεί το εγχείρημα.

  Επικοινωνία με το e-Kozanikozaninet@gmail.com
  e-ΚΟΖΑΝΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Για το e-ΚΟΖΑΝΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
  Scroll to Top