• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

  ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Στα ύψη η θερμοκρασία αλλά η εργασία συνεχίστηκε

  Πηγή: 902.gr

  Τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους εργάτες στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚ-ΔΜ) επισημαίνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια και τονίζει ότι ενώ οι εργασίες θα έπρεπε να σταματήσουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ωστόσο συνεχίστηκαν κανονικά.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία έφτασε στο κόκκινο και όμως οι εργασίες στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚ-ΔΜ) συνεχίστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

  Με βάση τις θερμοκρασίες σε συνδυασμό με παράγοντες, όπως υγρασία, των τελευταίων ημερών θα έπρεπε μετά το μεσημέρι να διακοπούν οιεργασίες. Ακόμα όμως και ο κανονισμός που ισχύει δεν λαμβάνει υπόψη τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Από τη μία η εντατικοποίηση τη εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού αυξάνει την καταπόνηση και από την άλλη το μεγάλο της ηλικίας που παραμένουν οι συνάδελφοι λόγω του πετσοκόμματος των συντάξεων (πολλοί συνάδελφοι εργάζονται με καρδιακά νοσήματα κ.α.)

  Επομένως έχει μεγάλη σημασία να τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι προβλέψεις του κανονισμού και σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί να παίρνονται πρωτοβουλίες για προστασία του προσωπικού. Ευθύνη για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων έχει η διεύθυνση του ΛΚ-ΔΜ. Τα μέτρα προστασίας δεν περιορίζονται στα κράνη και τα αλλά ατομικά μέτρα προστασίας αλλά στο σύνολο των μέτρων που προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

  Σε τελική ανάλυση η εργοδοσία κάνει τη δουλειά της, που είναι η μεγιστοποίηση των κερδών μέσω της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός περιορίζεται σε ανακοινώσεις αντιγραφές της νομοθεσίας χωρίς να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της υγεία και ασφάλειας των εργαζόμενων.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δέχονται να εργάζονται σε συνθήκες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους και να μην υποκύπτουν στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να βάλουν στις διεκδικήσεις τους τις σύγχρονες ανάγκες τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

  Το ΣΕΕΕΝ έκανε παρεμβάσεις για το ζήτημα, στον Τομέα Ασφάλειας Εργασίας και την Επιθεώρηση Μεταλλείων ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα μιας και το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμα.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Στα ύψη η θερμοκρασία αλλά η εργασία συνεχίστηκε Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top