• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Συνεχίζουν τον αγώνα για μόνιμη δουλειά ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους


    Πηγή: 902.gr

    Με ένταση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος απαντούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους από κυβέρνηση και εισαγγελείς.

    Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Στη συγκέντρωση μίλησε η Παναγιώτα Χάλαρη, συμβασιούχος από το Δήμο Κερατσινίου, η οποία τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση για διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, καθώς και για νέα ολιγόμηνη σύμβαση για τους σημερινούς εργαζόμενους, μέχρι την ανακοίνωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού, είναι ένα ακόμα κόλπο για να προχωρήσει στις απολύσεις. «Σας την επιστρέφουμε ως απαράδεκτη», τόνισε. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

    Με σύνθημα «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, στις απολύσεις κανείς συμβιβασμός» οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών όπου απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Την είσοδο του υπουργείου είχαν αποκλείσει δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση. Τελικά, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μπήκε στο υπουργείο για να συναντηθεί με τον υπουργό, ενώ την ίδια ώρα γίνονταν γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κατέθετε ανάλογη καταγγελία στην Εισαγγελία.

    Ο Π. Σκουρλέτης στη συνάντηση επανέλαβε τα περί αντισυνταγματικότητας της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Την κυβερνητική στάση κατήγγειλε ο Χρύσανθος Κυριαζής, στέλεχος της ΔΑΣ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Επίσης, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα. 

    Μετά τη συγκέντρωση συνεδρίασε η Παννατική Επιτροπή Συμβασιούχων όπου πάρθηκαν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν πλατιές εξορμήσεις ενημέρωσης του κόσμου σε όλη την Αθήνα με σύνθημα «τα σκουπίδια είναι στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση απολύει αυτούς που τα μαζεύουν». Την Τετάρτη 28 Ιούνη η Παννατική Επιτροπή καλεί σε νέα συγκέντρωση στις 10 το πρωί στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Κορυφαία στιγμή η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Ιούνη και η πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας. Επίσης, αποφασίστηκε την ημέρα που θα συζητηθεί η κυβερνητική τροπολογία στη Βουλή να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση. 

    Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

    Στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το πρωί πραγματοποίησε αποκλεισμό στο σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης και των γραφείων του ΣΜΑ, όπου θα κατατίθενται οι προσφορές για τον διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση.

    Παράλληλα ο Σύλλογος καταγγέλλει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό προκειμένου να κάμψει τον δίκαιο αγώνα τους ενώ έκανε και παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρας. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

    Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μπουτάρη κατήγγειλε στην ομιλία του ο Γιάννης Δελής βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ ενώ τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ.

    Στη Χίο οι συμβασιούχοι καθαριότητας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, ενώ στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση.

    Να σταθούν στο πλευρό των συμβασιούχων στους ΟΤΑ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ενώ καθημερινά αυξάνεται η αλληλεγγύη από Σωματεία και φορείς.

    Στη Βουλή η ρύθμιση 

    Στη Βουλή κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα. Μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως στη ρύθμιση θα προβλέπεται μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις και δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «πραγματική στόχευση της ΝΔ» είναι «να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης - που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση - σε ιδιωτικά συμφέροντα».

    Πάντως η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών δεν καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων συμβασιούχων που από την εργασιακή ομηρία θα βρεθούν στην ανεργία.

    Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων 

    Την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων με την παρέμβαση εισαγγελέα καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

    Την αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των συμβασιούχων αλλά και συνολικά των εργαζομένων καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας.

    Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

    Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που είχε ως θέμα «Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών», έκαναν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. (Διαβάστε ΕΔΩ)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Συνεχίζουν τον αγώνα για μόνιμη δουλειά ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top