• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

    Λαϊκή συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Σταθάκη - Άμεση απαλλοτρίωση του Οικισμού των Αναργύρων

    Στον οικισμό των Αναργύρων ο Γ. Σταθάκης - Την άμεση απαλλοτρίωση ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας
    Πηγή: kozani.tv

    Στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Αναργύρων βρέθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

    Το πρωί της Κυριακής ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους αγανακτισμένους κατοίκους και δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει τροποποίηση του Ν. 3937/2011, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης που ήταν παρών αναφέρθηκε στις διαδικασίες καταγραφής που θα ακολουθήσουν για την καταλληλότητα των σπιτιών, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι οι δεμεύσεις θα γίνουν πράξη εντός της θητείας του.

    Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Υπουργού: 


    Ρεπορτάζ Σωκράτης Μουτίδης
    ***
    Η ανακοίνωση του Γ. Σταθάκη για την άμεση απαλλοτρίωση του Οικισμού των Αναργύρων

    Πηγή: kozani.tv

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv από την τοποθέτηση του Υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη και την ανακοίνωση του, ότι ο οικισμός των Αναργύρων αποκαθίστανται άμεσα.

    Δείτε επίσης τι είπε στους κατοίκους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Κατυπίδης.
     
    ***
    Γ. Σταθάκης: "Διασφαλίσαμε τα κονδύλια προκειμένου η απαλλοτρίωση των Αναργύρων να γίνει άμεσα"

    Πηγή: kozani.tv

    "Αποκόπτοντας την απαλλοτρίωση από τη μετεγκατάσταση λύνουμε το πρόβλημα της άμεσης απαλλοτρίωσης και η διαδικασία της μετεγκατάστασης προχωρά στην πορεία της" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της "λαϊκής συνέλευσης" που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στους Αναργυρους.

    Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η διαδικασία της απαλλοτρίωσης ξεκινά άμεσα και πως αλλάζει ο σχετικός νόμος με κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί.

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv με ολόκληρη την τοποθέτηση του Γ. Σταθάκη: 
    ***
    Γιώργος Σταθάκης: Άμεση απαλλοτρίωση των Αναργύρων - Η ΔΕΗ μετρά ανυπολόγιστες ζημιές
    Πηγή: prlogos.gr

    Την άμεση απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων εξήγγειλε ο  Υπουργός Ενέργειας  και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης από τον πληττόμενο οικισμό  παρόντος του προέδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη σε σύσκεψη για την επόμενη μέρα την Κυριακή το πρωί. ”Προέχει η ασφάλεια των εργαζόμενων στα ορυχεία και των κατοίκων των  Αναργύρων», δήλωσε ο υπουργός λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

    «Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2011 προέβλεπε τη μετεγκατάσταση του οικισμού μέσα από μια διαδικασία που κατέληγε σε προεδρικό διάταγμα», δήλωσε τονίζοντας τα κάτωθι ως αποφάσεις της κυβέρνησης:

    «-Να αλλάξουμε το νόμο του 2011 προκειμένου η απαλλοτρίωση να γίνει άμεσα
     

    -Αποκόπτοντας την απαλλοτρίωση από τη μετεγκατάσταση λύνουμε το πρόβλημα της άμεσης απαλλοτρίωσης ακριβώς επειδή θα λυθεί με τροποποίηση του άρθρου 28.»
     

    Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για μειωμένες εισφορές των πληττόμενων στο ΙΚΑ ,για χρηματοδότησεις επιχειρήσεων, ενώ ανέφερε ότι από Δευτέρα θα αρχίσει η διαδικασία της καταγραφής, την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη με τον υπουργό και τα τεχνικά κλιμάκια , ενώ το επόμενο δεκαήμερο μαζί με την ΑΝΚΟ θα αρχίσουν οι μελέτες. « Γρήγορα θα χτίσουμε το καινούριο χωριό» είπε.

    Με απλά λόγια έπρεπε να συμβεί μιας τέτοιας έκτασης ζημιά, ευτυχώς χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών για να προβεί η  κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι ξαφνικά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μένοντας σε ξενοδοχεία. Παράλληλα μετράμε ανυπολόγιστες ζημιές εκατομμυρίων στο ορυχείο Αμυνταίου, αναντικατάστατες με την επόμενη μέρα για το ορυχείο να είναι αβέβαιη.

    Η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων φαίνεται ότι απασχολούσε πολύ περισσότερο την κυβέρνηση, μιας και η ίδια αποδεικνύει ότι μπορεί να αλλάξει το νόμο, όποτε αυτή επιθυμεί. Κι ευτυχώς το αποφάσισε την ύστατη στιγμή ή καλύτερα το αποφάσισε χωρίς να έχει άλλη επιλογή, όταν σε προηγούμενες επισκέψεις του υπουργού δεν υπήρχε καμιά διαβεβαίωση για κάτι τέτοιο. Συμπέρασμα: ένας οικισμός εκκενώνεται βίαια, δεκάδες κάτοικοι  βρίσκονται στο δρόμο και η ΔΕΗ χάνει περιουσιακά στοιχεία σε μια κρίσιμη φάση για την επιβίωσή της.

    Ι.Π.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Λαϊκή συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Σταθάκη - Άμεση απαλλοτρίωση του Οικισμού των Αναργύρων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top