• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΤΙΣ 7:00 π.μ.: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από τον ΣΕΕΕΝ

    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

    Επιβεβαιώνεται η θέση του ταξικού κινήματος ότι όσο προχωράει η απελευθέρωση/ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας και αυξάνει ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από την πίτα , τόσο θα αυξάνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.

    Έξω από το παιχνίδι δεν μένει ούτε η ΔΕΗ Α.Ε (που την πλειοψηφία των μετοχών την έχει το κράτος). Επιτίθεται στους εργαζόμενους και το λαό για να σωθεί η κερδοφορία της. Ενδεικτικά μια λίστα:

    • Δίνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών σε εισπρακτικές εταιρείες.
    • Προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων που τις ονομάζει «εθελουσία». Το μέτρο θα συνεχιστεί και σε άλλες κατηγορίες προσωπικού. Σύμφωνα με την ίδια θα βγει κερδισμένη εκατομμύρια ευρώ.
    • Συντηρεί το δουλεμπόριο και την απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες για να μειώσει το κόστος. Διατηρεί την απόφαση του Δ.Σ για τους μισθούς πείνας στα οκτάμηνα.
    • Περιορίζει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. 3 νεκροί στο ΔΕΔΔΗΕ σε λίγους μήνες.
    • Προχωράει στην αξιολόγηση με βασικό κριτήριο την ταύτιση με το όραμα της επιχείρησης. Τοποθετεί κάμερες παντού. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με τους θεσμούς ετοιμάζει νόμο για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
    • Καθυστερεί τις μετεγκαταστάσεις με την γνωστή τακτική ώστε να γλιτώσει τα έξοδα για τις υποδομές των οικισμών. Δεν προχωράει σε όλες τις απαραίτητες μελέτες για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα της περιοχής.
    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

    Αυτή η επίθεση θέλει να περνάει χωρίς καμία αντίδραση. Γι’αυτό προχώρησε παρά τις αντιδράσεις στην τιμωρία των εργαζόμενων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που με τον Σύλλογο του χωριού τους διεκδίκησαν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματα τους. 

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
    Μας θέλουν φοβισμένους, τρομοκρατημένους να δεχόμαστε χωρίς αντιδράσεις ότι μας φέρνουν.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

    ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤHN ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΤΙΣ 7:00π.μ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΤΙΣ 7:00 π.μ.: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από τον ΣΕΕΕΝ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top