• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Μαΐου 2017

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Συμφωνία ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

    Πηγή: Associated Press
    Πηγή: 902.gr

    Στο ενεργειακό παιχνίδι στη θαλάσσια περιοχή από την Πελοπόννησο έως τη Γαύδο μπαίνουν για τα καλά οι πολυεθνικές ΕxxonMobil και Total που ήδη έχουν συμφωνήσει και στην κοινοπραξία τους θα συμμετέχουν και τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

    Θα διεκδικήσουν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε μια περιοχή 20 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και τα διοικητικά συμβούλια των δύο μονοπωλίων έχουν εγκρίνει επενδύσεις συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ΕΛΠΕ, ΕxxonMobil και Τοtal προετοιμάζουν το φάκελο για να καταθέσουν αίτηση διεκδίκησης της υποθαλάσσιας περιοχής από τη Νότια Πελοπόννησο μέχρι τη Γαύδο με διαδικασίες fast track.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενημερώθηκε για το σχεδιασμό των συγκεκριμένων πολυεθνικών από την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση που είχε με κορυφαία στελέχη τους στην Αθήνα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Συμφωνία ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top